PROF. ÖZCENGİZ
HABERLER 20.06.2023 23:50:14 0

PROF. ÖZCENGİZ'DEN 'MUTLULUK ATÖLYESİ

PROF. ÖZCENGİZ'DEN 'MUTLULUK ATÖLYESİ






Adana Barosu tarafından düzenlenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz'in sunumuyla 'Mutluluk Atölyesi 3M, 1K' konulu atölye çalışması gerçekleştirildi.





Baro Avukatlar Salonu’ndaki etkinliğe, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, Avukat Sağlığı ve Hasta Hakları Komisyonu Başkanı Av. Dilan Genç Ataş, avukatlar, akademisyenler ve davetliler katıldı.





İnteraktif gerçekleşen etkinlikte bilinçaltına yönelik yapılan çalışmalarla katılımcıların duygu, düşünce ve hissettikleri soruldu. 









Prof. Dr. Özcengiz, hayatta başarının sırrının, olumlu düşünme ve kaosla baş edebilmek olduğunu belirtti.





Prof. Dr. Özcengiz, “Bilincimiz devamlı bizi eleştirir. Korumaya çalışır, ikaz eder. Bilinç, devamlı bilinçaltının işine karışır ve sessiz bilinçaltı devamlı bilinçten azar işitir. Bilincin bilinçaltına bu hareketlerini kontrole aldığımız zaman, bilinçaltını kendi haline bırakıp mükemmellik yaratacağı bir ortam hazırlamış oluruz. Sonuç olarak bilincinizin, bilinçaltını olumsuz yönde etkileyecek telkinlerde bulunmasını önlemeli, olumlu telkinleri bilinçaltına göndermeliyiz. Bu durumun farkında olursak, günün her anı bunu uygulayabiliriz. Kendimize bir şeyi mükemmel yaparken birden ama diye başlayarak o mükemmelliği bozmamız tamamen bilincin suçudur. Kendinizi bilinçaltına teslim edin. Olumlu kontrolü elden bırakmayın. Bilinçaltınızı olumlu bir yapıya kavuşturmanın en etkili yolu, önce konuşmalarınızın içinde bulunan ve zararsız gibi görünen olumsuzluk taşıyan çok küçük ifadeleri çıkarıp atmaktır' dedi.





Vücudumuzdaki dopamin seviyelerinin ne kadar yüksek olursa uyanıklığımızın, odaklanmamızın, yaratıcılığımızın uzun süreli hafıza ve konsantrasyonumuz açısından da o kadar yüksek olacağını dile getiren Prof. Dr. Özcengiz, 'Her şey beyinde başlar. Mutluluk, heyecan, huzur gibi güzel duyguları bilinçli uygulamalarla güçlendirebiliriz. Sen değişirsen dünya da değişir.” şeklinde konuştu.





Etkinlik sonunda Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Esem Yiğit ile Avukat Sağlığı ve Hasta Hakları Komisyonu Başkanı Av. Dilan Genç Ataş, keyifli ve eğitici atölye çalışmasından dolayı Prof. Dr. Dilek Özcengiz’e teşekkür plaketi takdim etti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°