REKOR CHP
6.04.2024 20:08:00 0

REKOR CHP'Lİ ZEYDAN KARALAR’DA

Adana’da Selahattin Çolak, 1977 yılında CHP’den, 1989 yılında ise SHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Aytaç Durak ise 5 kez Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ancak, Aytaç Durak aynı partiden üst üste 2 kez

 

Adana’da 2 kez üst üste aynı partiden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen tek isim Zeydan Karalar oldu.

Adana’da Selahattin Çolak, 1977 yılında CHP’den, 1989 yılında ise SHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Aytaç Durak ise 5 kez Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı  oldu. Ancak, Aytaç Durak aynı partiden üst üste 2 kez belediye Başkanı seçilemedi.

Aytaç Durak, 25 Mart 1984 tarihinde Anavatan Partisi'nden Adana Belediye Başkanı seçildi. Adana daha sonra Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuştu. 1989 seçimlerinde Aytaç Durak koltuğunu SHP’den aday olan M. Selahattin Çolak’a  kaptırdı(o dönemde CHP kapatılmıştı) Durak, daha sonra yapılan 1994 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden ikince kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Durak, 1999'da DYP'den aday oldu ve yeniden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Aytaç Durak 2004'de ise MHP’den aday oldu AKP'den olmak üzere 4 dönem belediye başkanlığı yaptı. 5'inci dönem MHP’den Adana Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. 2009’da MHP Aytaç Durak yerine 3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Sözlü’yü aday gösterdi. Aytaç Durak bağımsız aday oldu ancak adaylıktam çekildi ve Hüseyin Sözlü Adanma Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

ZEYDAN KARALAR 2. KEZ ÜST ÜSTE CHP’DEN SEÇİLDİ

Adana’da CHP İl Başkanlığı yapan Zeydan Karalar 2014’de Seyhan Belediye Başkanı seçildi. 2019 yılında Millet İttifakından CHP Adayı olan Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Zeydan Karalar 2024 yılında CHP’den 2. kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Aytaç Durak 5 kez Adana’da Belediye Başkanı seçilirken, üst üste aynı partiden başkan seçilmedi. Zeydan Karalar ise üst üste 2. kez aynı partiden CHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Adana’da rekor sahibi oldu.

Haber: İsmail BAŞKAN-www.adanaulus.com

 

 


Anahtar Kelimeler: REKOR ' ZEYDAN KARALAR’

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°