RIZA METE İSTİFA ETTİ, ADAY ADAYI OLDU

1.12.2018 12:06:58

RIZA METE İSTİFA ETTİ, ADAY ADAYI OLDU

Seyhan Devlet Hastanesi’ndeki görevinden istifa ettiğini açıklayan KKB Uzmanı Dr. Rıza Mete CHP’den Çukurova İlçe Başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Dosyasını CHP İlçe Başkanlığına teslim eden Dr. Rıza Mete, sosyal medya hesabından, “Çukurova Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvurumuzu yaptık..” ifadeleri ile başvurusunu duyurdu.
24 Haziran seçimlerinde CHP’den 5. Sırada Milletvekili adayı gösterilen Dr. Rıza mete, www.adanaulus.com’a,” 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde CHP’nin Çukurova ilçesinde eğilim yoklaması yapmasını bekliyoruz. Bu konuda CHP İlçe Başkanlığına talebimizi ilettim, imzalı başvurunuzu yaptık. CHP Genel merkez yöneticilerine de istemimizi ilettik” dedi.
ÖNSEÇİM BAŞARININ ANAHTARIDIR
Rıza Mete, önseçimin vazgeçilmezleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Demokrasi, Yunanca “halk” kelimesinin karşılığı olan “demos” ile “idare” manasına gelen “kratos” kelimelerinden oluşan bir terimdir. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan ön seçim parti içi demokrasinin ve demokratik katılımın olmazsa olmazıdır.
Parti tabanının beklentisi adayların önseçim ile belirlenmesidir. Seçmenin motive edilebilmesi ve sürece aktif katılımının sağlanabilmesi için ön seçim başarının anahtarı olduğuna inanmamız lazım.
Seçmenin kendisinin dikkate alınmadığı, oylarına sahip çıkılamadığı, seçim yenilgilerinin artık kaderi olduğu fikrinden kurtulabilmesi için ön seçim bir zorunluluk olmuştur.
Genel bir tanım yapacak olursak demokrasi bir ülkede siyasi iktidarın bir kişi, sınıf ya da zümreye değil kayıtsız şartsız halka ait olmasıdır. Bu anlamda parti tarihimiz ön seçimler yaşamış ve bu sonuçlar ile gidilen seçimlerden başarı ile çıkmıştır.
Parti üyelerinin seçim süreçleri başta olmak üzere örgüt yönetimine, kararlara, uygulamalara aktif katılımını sağlamak, danışma kurullarını işlevsel hale getirmek ve aday belirleme süreçlerinde “önseçim” metodunu kullanmak bir parti kültürü haline dönüştürülmelidir.”



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI