Robot Yarışmasında 2. Oldular

6.05.2013 15:23:15

Robot Yarışmasında 2. Oldular

metem robot1Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi (METEM) Milli Eğitim Bakanlığı’nın İstanbul’da düzenlediği 7. Uluslar arası Robot Yarışması’nda ‘Robotino’ kategorisinde ‘Fetih01’ adlı robotu ile Türkiye ikincisi oldu.

Ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesinde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, mesleki ve teknik eğitim gören endüstriyel otomasyon alanında ve robot teknolojileri konusunda yaptıkları çalışmaların tanıtımının yapılması ve tasarım prototiplerinin sergilenmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya METEM olarak Müdür Yardımcısı Emin Denizer’in liderliğinde oluşturulan ekiple katıldıklarını söyleyen Okul Müdürü Mustafa Naci Özkılınç, danışman öğretmenler Selman Taşar, Hasan Güvenç, öğrenciler Hakan Coşar ve Yunus Emre Gürsoy’un özverili çalışmalarının ikincilikle taçlandığını ifade etti.

UNESCO’nun 2013’ü ‘Piri Reis Yılı’ ilan ettiğini söyleyen METEM Okul Müdürü Mustafa Naci Özkılınç, 7. Uluslar arası Robot Yarışması’nın temasının ‘Piri Reis’ sloganın da ‘AHİCAN Keşifte’ olarak belirlendiğini söyledi. 5 kategoride toplam bin 246 robotun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada ikinci olmalarına sevindiğini söyleyen Özkılınç, METEM’in yanı sıra Adana için de gurur verici olduğunu kaydetti.

 



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI