Şafak vakti tarım işçileri ile buluştu
Manşet Haber 29.11.2012 12:03:58 0

Şafak vakti tarım işçileri ile buluştu

Şafak vakti tarım işçileri ile buluştu

Adana’da 2 gündür incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu sabah şafak vakti tarlalarda, bahçelerde çalışmaya giden tarım işçileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Okul yerine tarlaya giden çocukların haline üzüldüğünü söyleyen Tekin, Adana’nın garibanların meskenine dönüştüğünü öne sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı Orhan Sümer, Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve parti yöneticileriyle Yüreğir İlçesi Doğankent Mahallesi'nde şafak vakti tarlalarda çalışmak üzere toplanan işçilerle buluştu. Servis araçlarını beklerken yaktıkları ateş etrafında ısınan işçilerle aynı ortamı paylaşan Gürsel Tekin'e, Çukurova Tarım Aracıları ve Elciler Derneği Başkanı Fevzi Ete çalışanların sıkıntılarını anlatarak, devletin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi. Ete, tarım işçilerinin ağır koşullarda  ve sosyal güvencesiz olarak çalıştıklarını belirterek, tarım işçilerinin sorunlarına karşılık muhatap bulunamadığını öne sürdü. Ete, işe gidiş, geliş saatlerinin belirsiz olmasından yakınarak, “Bizler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden geldik. Ağalık dönemi bitti diye sevinirken buralara geldik, köle olduk.' Ifadelerini kullandı.

 

Adana’daki tablonun Türkiye'nin bir çok ilinde yaşandığını ifade eden Gürsel Tekin, şunları söyledi.

'Gerek TÜİK, gerekse bakanlar açıklamalar yapıyor; 'İşsizlik azaldı, sosyal güvence sorunları neredeyse bitti' diyorlar. Ben de bu sorunları yerinde sizlerle paylaşmak istedim. Benim milletvekili olduğum İstanbul'da 15 ayrı yerde insan pazarlarının olduğu yerler var. Adana’da yaşanan tablo ortada.  Bu çocukların okulda ya da yatakta olması lazım. Bu çocuk evine 3 kuruş para götürecek. Annesi, babası hasta. Şuradaki hiçbir yurttaşımızın sosyal güvencesi olmadığı gibi, hiç birisinin dönüp dönmeyeceğinin garantisi de yok. Hangi serüvene gittiğini bilmiyor. Bu ne sağırlıktır, ne dilsizliktir? Muhteşem Yüzyıl arıyorsan al sana muhteşem Türkiye! İşte burası. Eğer bir muhteşemlik arıyorsanız, muhteşemliğin yeri Adana'dır, buradaki garibanlardır. Saat 5'te işte olmaları gerekiyor, belli ki saat 3'te kalkmıştır. Birçok kadınımız bebeğiyle işe gidiyor. Sizi vicdanlı olmaya çağırıyorum iktidar yetkilileri. Gelin buraları, bu manzaraları görün. Bu konuları elbette Meclis'te de getireceğiz. Meclise getiriyorsunuz, kanun teklifi, soru önergesi veriyorsunuz, alıyorlar bir yere koyuyorlar. Aylarca cevabını almak mümkün değil. Bırakalım Muhteşem Yüzyıl tartışmasını bu yüzyıla bakalım Sayın Başbakan.'

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.3° / 25°