Hac Sınavında Sağlıkçılara Dini Sorular
Manşet Haber 10.04.2016 22:41:20 0

Hac Sınavında Sağlıkçılara Dini Sorular

Hac Sınavında Sağlıkçılara Dini Sorular

2016 Yılı Hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için test sınavı yapıldı.

Çukurova Kurttepe Anadolu İmam Hatip Lisesinde Adana İl Müftülüğü gözetiminde  yapılan sınava, Hacda sağlık personeli olarak görev almak isteyen Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinden müracaatta bulunan adaylar katıldı.saglik_hac_sinavi (2)

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 2016 yılı Hac Organizasyonu Sağlık Grubu Soru Kitapçıkları Başkanlık temsilcisi olarak Umre Şefi Hüseyin Uçar tarafından getirildi.

İl Müftüsü Arif Gökce Başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen,  Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, Hac ve Umre Şube Müdürü Muhsin Yeşildemir’den oluşturulan Sınav İcra Komisyonu tarafından yürütülen test sınavına bölge illerden müracaat eden Ebe, hemşire, sağlık memuru (Çevre sağlığı mezunları hariç), ATT (acil tıp teknisyeni),laboratuar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi ve diş teknisyenleri, eczacı kalfası, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hastabakıcı veya hizmetli olarak görev yapan personel ile sterilizasyon hizmetlerinde görev yapan toplam 313 kişi katıldı.

Yapılan test sınavında başarılı olanlar, daha sonra Diyanet işleri Başkanlığınca belirlenecek yer ve tarihte mülakata katılacaklardır.

Hac için 470 sağlık personeli görevlendirileceksaglik_hac_sinavi

Başhekim, Başhekim Yardımcıları, Başhemşire Ve Başhemşire Yardımcıları Hariç Sağlık Ekibinde; 12 Dahiliye, 10 Göğüs Hastalıkları, 5 Kardiyoloji, 3 Anestezi, 12 Acil Uzmanı, 3 Genel Cerrahi, 3 Ortopedi, 2 Nöroloji, 3 Fizik Tedavi Uzmanı, 3 Psikiyatri, 3 Üroloji, 2 Cildiye, 3 Göz, 4 Kbb, 3 Kadın Doğum, 6 İntaniye, 18 Aile Hekimi Uzmanı, 4 Radyoloji, 80 Pratisyen Doktor, 4 Diş Hekimi, 6 Diyetisyen, 110 Ebe, Ebe-Hemşire Veya Hemşire, 35 Sağlık Memuru, 40 Erkek, 30 Bayan Olmak Üzere Toplam 70 Hastabakıcı-Hizmetli, 9 Laboratuvar Teknisyeni, 17 Att (Acil Tıp Teknisyeni-Paramedik), 7 Eczacı, 10 Eczacı Kalfası, 8 Tıbbi Cihaz Tamir Teknisyeni, 5 Anestezi Teknisyeni, 9 Röntgen Teknisyeni, 3 Ortez-Protez Teknisyeni, 4 Diş Teknisyen-Teknikerleri Ve 3 Sterilizasyon Teknisyeni Görevlendirilmesi Planlanmaktadır.

Adaylara toplam 50 adet soru sorulduğu, bunlardan 15’inin dini konular, 35 sorunun da sağlık bilgisi alanından oluştuğu bildirildi.

Sınavda başarılı olan sağlık personeli 2016 Yılı Hac Organizasyonunda görev alarak kutsal topraklarda hacılara sağlık hizmeti sunacak. Ayrıca sağlık personeli için yapılan hac sınavı aynı gün Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İsparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Van, Kırıkkale, Batman ve Karabük il merkezlerinde de yapıldı.

Test sonuçlarının, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden duyurulacağı açıklandı.

 

 

 

 

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°