“Sağlık sorunlarında ortak bir dil”

26.05.2016 10:42:50

“Sağlık sorunlarında ortak bir dil”

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yönetim kurulu üyeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak’ı ziyaret etti.tabip_saglik_ziyaretleri (1)

Sağlık İl Müdürü Dr. Ahmet Özer ziyaretinde konuşan Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, amaçlarının hem yeni yönetim kurulu üyelerini tanıştırmak hem de hekimlerin yaşadıkları sorunları iletmek olduğunu söyledi. Ökten, “Yeni dönemde Adana’da sağlık hizmetlerinde hem hekimlerin hem de halk sağlığı sorunlarının ortadan kaldırılması için ortak bir dil kullanmak istiyoruz. Hekimlerin sorunlarına çözüm bulmak için karşılıklı diyalog geliştirilmesi gerekir. Geliştirilecek güzel diyalog ile iyi işlere birlikte imza atılır” dedi.tabip_saglik_ziyaretleri (2)

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Adana’da hasta sayısının çok fazla olmasına rağmen sağlık hizmetleri konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını ifade ederek, “Hekimlerin son yıllarda çalışma alanlarındaki yoğunluktan kaynaklanan mutsuzlukları olduğunun farkındayız. Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ciddi çalışma yaptı” şeklinde konuştu.

“YENİ ASM’LER NÜFUSA GÖRE YAPILMALI”

Aile hekimlerinin birçok sorunu olduğunu belirten Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve TTB Aile Hekimleri Kolu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, aile hekimlerinin sorunlarını  İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak’a ileterek, yeni açılacak sıfır Aile Sağlığı Merkezlerinin o bölgede ki hekimler arasında huzursuzluk yaratabileceğini, belirli bir nüfusa göre yeni yapılanmaların olmasının daha iyi olacağını belirttiler.

Bölgedeki sorunları bildiğini ifade eden İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, “Bazı bölgelerdeki sorunları iyi biliyoruz. Hiç bir hekimi mağdur etmeden sorunları çözmek istiyoruz. Yeni döneminizde hekim sorunları ve hekim eğitimleri açısından kurumlar arası ilişkiye daha çok önem vereceğiz.” dedi.tabip_saglik_ziyaretleri (3)

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Dr. Haluk Uygur ile birlikte editörlüğünü yaptıkları Adana Tabip Odasının yayını olan 'İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi' kitabını Dr. Özer ve Dr. Çatak’a hediye etti.



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR