Şahdiz’e imza günü
Manşet Haber 22.01.2013 10:09:38 0

Şahdiz’e imza günü

Şahdiz’e imza günü

sahdiz_kitapAdana’da yıllardır serbest avukatlık yapan Kemal Derin, Çukurova Kitap Fuarı’nın son günü 14.00-16.00 arası Destek Yayınları standında, yeni çıkan “Şahdiz” adlı kitabını imzaladı.
Çukurova Press’e konuşan Kemal Derin, “Bu kitabımda Hacı Bektaş Veli’yi anlattım. Bu ilk kitabım, Hacı Bektaş Veli üzerine yazılmış ilk biyografik roman olma özelliğine sahip. Daha önce yazılmış olan kitaplar daha çok inceleme-araştırma türünde kitaplar ve masa başında yapılmış araştırmalar, incelemeler. Bu kitabı yazmamdaki amaç, hünkârın hayatının, aradan 800 yıl geçmiş olmasına rağmen bu zamana kadar romanlaştırılmamış olmasıydı. 5 yıllık bir çalışmanın sonucunda da bu kitabım okurla buluştu” dedi.

Bu kitabın yazılması sürecinde İran’a ve Suriye’ye gittiğini, o mekânlarda yaşadığını, Hacı Bektaş Veli’nin gezdiği Anadolu şehirlerinin hepsini dolaştığını söyleyen Derin, “Kitabım çıkalı 3 ay oldu. Bu sürede gelen tepkiler hep olumluydu. Özellikle de bu olumlu tepkiler, Hacı Bektaş Veli’nin hayatının ilk defa romanlaştırıldığına dairdi. Kitaplarımın devamı gelecek.” diye konuştu.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

21.7° / 13.4°