Sanayi Odası TSE ile Kalibrasyon anlaşması imzaladı

14.11.2012 17:40:06

Sanayi Odası TSE ile Kalibrasyon anlaşması imzaladı

Adana(Ulus)-- Sanayi Odası ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında “Kalibrasyon Anlaşması” törenle imzalandı.  TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve ADASO Başkanı Sadi Sürentörk’ün imzaladığı protokolle, TSE’nin “Belgelendirme” ve “Eğitim” hizmetlerinden ADASO üyesi işletmeler yüzde 20 ila 40 oranında indirimle yararlanacak.

Adana Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen ve Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler’in de katıldığı protokol imza töreninde konuşan ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, belgelendirme ve eğitim çalışmalarına destek sağlanmasının amaçlandığını bildirdi. TSE belgesi olmayan ADASO üyelerine kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 30, eğitim hizmetlerinde yüzde 20, TSE belgeli işletmelere kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 40, eğitim hizmetlerinde ise yüzde 30 indirim uygulanacağını ifade eden Sürenkök, “Acımasız rekabetin yaşandığı dünya pazarlarında yer almak isteyen firmalarımızın TSE’nin gücünden yararlanmalarını istiyoruz” dedi.

ADASO Başkanı Sürenkök, TSE tarafından Adana’da bölgenin taleplerine uygun ürün test laboratuarları kurulması gerektiğini vurguladı. Sürenkök, ülke ekonomisi ve firmalar için büyük yarar sağlayacak olan laboratuar kurulması için TSE ile işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

SANAYİCİLERDEN DESTEK İSTEDİ

TSE Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Şentürk de konuşmasında, küreselleşme ortamında kurumda ciddi bir yapılanmaya gidildiğini, özel sektör anlayışıyla çalışıldığını belirterek, ürün testlerinin yapılması amacıyla 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini, 2 yılda gerekli denetçi kurullarının oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.

Tüm ülkelerin dünya pazarlarında ciddi anlamda standartlar savaşı verdiğini belirten Şentürk, Türkiye'nin, küresel ekonomiler arasında yer alabilmesi için standartları belirleyen güç olması gerektiğini bildirdi. Şentürk, şöyle konuştu:

“Standartlar oyunun kurallarını belirlemektir, standartlar kaliteli üretim için çok büyük yararlar sağlamakla birlikte ciddi teknik engeller olarak haksız rekabete de yol açabilmektedir. Almanya Afganistan’a yapacağı 50 milyon Euro bağışın 8 milyonluk bölümünü standardizasyon altyapısını güçlendirme projesi için harcanmasını öngörüyor. Devam eden savaş bir gün bitecek, bu ülkede çok büyük yatırımlar olacak. Ancak standartlar Almanya’ya göre olduğu için Alman teknolojisi ürünler büyük avantaj sağlayacak ve yatırımlarda kullanılacak. Bu nedenle, standartları belirleme sürecinde Türk özel sekötründen TSE’ye katkı ve destek sağlamalarını istiyoruz. Standartları oluşturma kurullarında görev alarak standartlara müdahil olmalı, standartlar belirleyerek Türk ürünlerinin küresel pazarlarda daha çok söz sahibi olmasına imkan sağlanmalıdır” dedi.

ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Sayar, Yönetim Kurulu Üyeleri Civan Serintürk, Fırat Karalı, Kamerhan Dıblan, Kurtuluş Kaynak, Zeki Bengül ve Mahir Alev, Genel Sekreter Gazi Yılmaz, TSE Bölge Koortinatörü Uğur Özdeniz ve Adana Müdürü Reşit Özuğur’un hazır bulunduğu imza töreninde, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök tarafından TSE Başkanı Hulusi Şentürk’e Adana Sanayi Tarihi Kitabı hediye edildi.



1

CHP’NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

2

YÜREĞİR BELEDİYESİ UYARDI

3

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

4

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

5

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!