Şantiyeden 65 ton krom madeni hırsızlığı

3.07.2013 10:55:40

Şantiyeden 65 ton krom madeni hırsızlığı

aladag_kromAdana’nın Aladağ İlçesinde krom madeni işletmesinde bekçi ve bir çalışanın 65 ton ham krom madenini çaldıkları iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Valilik Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre,  Aladağ İlçesine bağlı Gerdibi Köyünde faaliyet gösteren bir krom madeni işletmesinde hırsızlık olduğu ihbarı üzerine jandarma ekipleri yapılan çalışmalar neticesinde; şantiye formeni S.T. ve bekçi A.K.’yi gözaltına aldı. Yapılan araştırma ve şüphelilerin sorgulaması sonucunda işletmedeki 65 ton ham krom madeninin,  firma yetkililerinin bilgisi olmadan E.Y. isimli şahıs aracılığı ile Mersin Limanında faaliyet gösteren bir madencilik firmasına  satıldığı belirlendi. Krom Madeninin kamyonla Mersin Limanına naklettiklerinin tespit edilmesi üzerine, (3) şüpheli hırsızlık malı krom madeni ile birlikte gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından sorgulamaları tamamlanan 3 şüpheli Adliyeye sevk edildi.

Açıklamada. 3 şüphelinin sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, firmadan çalınan kromun da işletme sahiplerine teslim edildiği bildirildi.



1

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

2

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

3

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

4

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

5

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM