SAYGI ÖZTÜRK KADİR AYDAR’I YAZDI
SİYASET 13.04.2024 09:53:00 0

SAYGI ÖZTÜRK KADİR AYDAR’I YAZDI

CHP’den 2019’da Ceyhan Belediye Başkanı seçildikten yaklaşık bir yıl sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatası iptal edilen, 4.5 cezaevinde yatan ve 31 Mart’ta yeniden başkan seçilen Kadir Aydar yine gündemde. Sözcü Gazetesi

 

 

CHP’den 2019’da Ceyhan Belediye Başkanı seçildikten yaklaşık bir yıl sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatası iptal edilen, 4.5 cezaevinde yatan ve 31 Mart’ta yeniden başkan seçilen Kadir Aydar yine gündemde. Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk, ikinci kez mazbatasını aldıktan sonra bu kez 270 kişinin işine son veren Kadir Haydar’ı köşesine taşıdı. Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk’ün, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile ilgili yazısı şöyle:

“Adana’nın Ceyhan ilçesi yaklaşık 200 bin nüfusuyla ülkemizin büyük ilçelerinden. 31 Mart’ta yapılan seçimde Kadir Aydar oyların yüzde 46’sını elde etti ve belediye başkanı seçildi. 4 Nisan’da mazbatasını aldı, iki gün sonra belediyede çalışan 270 işçinin işine son verdi.

Bu olayın hemen ardından Kadir Aydar’la ilgili önemli iddialar gündeme geldi. Yapılması gereken hakkındaki iddiaları bir de kendisine sormamız. Ben de öyle yaptım. İddia konuları son derece önemli. Hem iddiayı hem de Kadir Aydar’ın söylediklerini özetliyorum.

EVET İŞTEN ÇIKARDIM

-İddia: Kadir Aydar göreve başladığının ikinci günü Ceyhan Belediyesinde çalışan 270 işçinin işine son verdi. Bunların bir kısmı önceki dönem başkanlığı sırasında işe alınmıştı. İşçiler, bayram öncesi işsiz bırakıldı.

-Cevap: Ceyhan Belediyesi’nin bütçesi 22 milyon 800 bin lira. Bunun 21 milyon 870 bin lirasını çalışanlarımıza ödüyoruz. Bize yaklaşık 130 bin lira kalıyor. Bununla biz hangi hizmeti yapacağız? Temizlik işleri için alınan elemanlar masa başında oturuyor. Ceyhan’ı da pislik götürüyor. Bahçe işleri için alınanlar ağaç bakımı, budama yapması gerekirken bu işleri yapmıyor. 270 kişinin 140’ının bankamatikçi olduğunu belirledik. Yani işe gelmeden maaş alan. Temizlik işlerinde çalışmaları gerektiğini söylediklerimiz yerlerini beğenmedi. Torpille girmiş, o yüzden beklentileri farklı. Bu göreve sadece onlara maaş vermek için gelmedim. Çıkardıklarımızdan 20 civarında kişiyi ben almış olsam da çalışmıyorsa çıkarırım. Maaş ödemek için gelmedim. Belediye hizmeti için mazotu, benzini neyle alacağım? 270 işçiyi değil, 200 bin Ceyhanlıyı düşünmek zorundayım.

YSK, MAZBATASINI İPTAL ETTİ

-İddia: Kadir Aydar, 2019 yerel seçimlerinde de Ceyhan Belediye Başkanı seçilmişti. 11 ay belediye başkanlığı yaptıktan sonra 20 Mart 2020 tarihinde, daha önce silahla tehditten suçlu bulunması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatası iptal edildi. 

-Cevap: Ben kimseye karşı ateşli silah kullanmadım. Üniversitede öğrenci konseyi başkanlığı yaptım. O zaman 20 yaşındaydım. Kavga ettik. Bundan dolayı ceza aldım. Ortada hırsızlık, namussuzluk yok. Bu konuda genel başkanımız Özgür Özel de geçmişte olanları yakından biliyor. O zaman bana verilen 11 aylık ceza nedeniyle görevden alınmıştım. CHP Meclis Üyemiz Hülya Erdem başkan olmuştu. Seçime kadar bu görevi Hülya Hanım yaptı.

- İddia: 19 Aralık 2020 tarihinde Kadir Aydar,  dönemin Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, belediye imar müdürü ve bir personel rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınıp olaya adı karışan 4 kişi ile birlikte tutuklandı.

-Cevap: 19 Aralık 2020 tarihinde jandarma kriminal raporlarıyla bana suç uyduruldu, telefon tape kayıtları değiştirildi. Böyle yapıldığı da kanıtlandı. Bana kumpas kurulmuştu.  Dönemin hakim ve savcılarıyla ilgili ‘kumpasçı’ demememe rağmen bir tanesi bana dava açamadı. 4,5 ay cezaevinde yattım. Sonuçta beraat ettim. Yani hakkımda verilmiş bir ceza yok. Zaten böyle bir ceza verilmiş olsa aday yapılmazdım. Maddi olarak durumum iyi. Kesinlikle menfaat sağlamadım. Ceyhanlı beni bildiği için son seçimde partimizin oyunu yüzde 22’den yüzde 46’a çıkardık. Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 44’den, yüzde 34’e indi. 30 yaşında Türkiye’nin en genç belediye başkanı seçilmiştim. Şimdi 35 yaşındayım. Evimi yıkıp oradan yol geçirmiştim, evimin yerine park yaptım, bir evimi kreşe verdim. 

8 YIL 4 AY CEZA İDDİASI

-İddia: Temmuz 2020’de silahla alıkoydukları kişilere zorla senet imzalatmaktan 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. İstinaf mahkemesi davayı sanıklar aleyhine bozarak cezanın arttırılması için tekrar Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Davada yargılananlar içinde şu an Ceyhan CHP İlçe Başkanı olan Kadir Aydar’ın kardeşi Caner Aydar da var. Diğer yargılananlar babası ve amcaları.

-Cevap: Bu olayla ilgilim olmadığı, o gün başka yerde olduğumu kanıtladım. Bu iddia da topuyla beraatla sonuçlandı.

-İddia: Ayhan Bora Kaplan’ın oğlunun sünnet düğününe katıldı. Delegelerin düğün fotoğrafları da basında yer aldı.

-Cevap:  Kurultay için gelmiştim. İnanın orada kimin düğün olduğunu bile bilmiyorum. Ayhan Bora Kaplan’ı hiç tanımam. Biz düğün salonunda değil, oradaki lokanta kısmında oturmuştuk.

İddiayı gündeme getirenler, “Hakkında benzer iddialar olmasına rağmen, özellikle ceza alması nerdeyse kesin bir davası varken bu kişinin Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Ceyhan’da aday gösterilmesi partimiz adına üzücü” diyor. Evet, iddialar önemli ama verilen cevapları da dikkate almamız gerekiyor.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: SAYGI ÖZTÜRK KADİR AYDAR’ YAZDI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 18.3°