ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

27.01.2018 12:09:46

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Adana’da şehit aileleri ile gazilere devlet övünç madalyası verildi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik bir şehidin çocuğunun diz çökerek elini öpmesi törene damgasını vurdu.
Seyhan İlçesi’nde bir otelde düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” Töreni’ne Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Talip Küçükcan, Zülfikar İnönü Tümer, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve şehitlerin yakınları katıldı.
“Şehit yakınları olarak sizler, en değerli varlıklarınızı bu topraklara emanet ettiniz.” Diyen Vali Mahmut Demirtaş, “Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve onların hatıralarını, asla çiğnetmeyeceğiz. Oynanmaya çalışılan oyunları bertaraf edecek; teröre, terör yandaşlarına ve onların hamilerine en güzel cevabı vereceğiz. Bu vesile ile Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim ettiğimiz aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik ise, Türkiye'nin şehitlik ve gazilik açısından en kutsal ülke olduğunu belirtti. Türkiye'ye yönelik yapılacak her türlü saldırıya gereken karşılığın verileceğini söyleyen AB Bakanı Ömer Çelik 'Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin de olmasına izin vermeyiz. İster terör saldırıları olsun. Kararlılığımız var. Ortaya çıktığından bu yana hiçbir şeyden korkmadık. Bu vatanı koruma kararlılığımızdan kimsenin tereddüdü olmasın' diye konuştu.
AB Bakanı Ömer Çelik, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olarak da şunları söyledi:
“Afrin'de ülkemizi korumak için, ülkemize yönelik terör saldırılarına karşı görev yapan Mehmetçiğe dualarımızı gönderiyoruz. Kılıçları keskin, Allah onların yanlarında olsun. Allah Mehmetçiği korusun, seferden başarıyla dönmelerini nasip etsin. Eğer topraklarımıza, ülkemize taciz olursa şartlar ne olursa olsun, dünya ne derse desin, biz ülkeyi savunmakta kararlılığa sahibiz. Bize endişelerini iletenler oldu. Topraklarımızın ötesinde masum insanlar yetişmemiştir. Sınırlarımıza taciz atışı yapmamaları için uyarılmıştır. Silah verenler uyarılmıştır. Yaptığınız iş birliği yanlış denilmiştir ama bu uyarıları zaaf zannedenler oldu. Sonunda bir gün korkusuz bir şekilde Mehmetçik Afrin'e müdahale etti.'
Suriye'ye yönelik harekât kapsamında Türkiye'nin sadece terör örgütlerine yönelik operasyon yaptığını anlatan AB Bakanı Ömer Çelik, 'Kimsenin toprağında gözümüz yoktur ama bu harekât tamamen terör örgütlerine yöneliktir. Harekâtın adı son derece uygundur. Zeytin dalı uzatan bir harekettir. Düne kadar PKK-YPG-DEAŞ gibi terör örgütlerinin o halklara yaptıklarını unutmadık. Ülkemiz söz konusu olduğunda kararlılığımızı ortaya koyuyoruz' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Vali Mahmut Demirtaş tarafından şehitlerin yakınlarına 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” verildi.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI