Seyhan Belediyesi’nden Şehir Meydanı
Manşet Haber 15.05.2013 12:36:06 0

Seyhan Belediyesi’nden Şehir Meydanı

Seyhan Belediyesi’nden Şehir Meydanı

Seyhan Belediyesi tarafından 6 bin metrekarelik Adana Şehir Meydanı inşaatının hızla devam ettiği bildirildi.

meydanBelediye Başkanı Azim Öztürk, 120 günde tamamlanması planlanan Şehir Meydanı inşasında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Başkan Öztürk, “İnsanlarımızın şehrin merkezinde soluklanabileceği, üzerindeki ışık, ses ve su oyunları aktivitelerini izleyebileceği ve hatta hatıra fotoğraf çektireceği böylesi muhteşem bir meydanı Adana’ya ve Adanalılara kazandıracağımız için mutluyum” dedi.

Öztürk, birkaç yıl öncesine kadar 82 ayrı konut ve işyerinin çarpık ve düzensiz bir şekilde yükseldiği bölgenin önce kamulaştırılarak temizlendiğini belirtti. Belediye Başkanı Öztürk, “Biz şehir merkezindeki bu çirkinliği ortadan kaldırırken onun yerine yeni inşaatlar yükselmesi yerine şehir sakinlerinin soluklanabileceği, rahat nefes alabileceği bir meydan düzenlemesi yapmayı uygun gördük. Bu projemizi ilan ettiğimiz günden bu yana gerek vatandaşlarımızdan gerekse meslek kuruluşlarımızdan gelen olumlu açıklamalar bu konudaki kararımızın doğruluğunun ispatıdır” diye konuştu.

Adana Şehir Meydanı inşasındaki çalışmalar hakkında şantiyede görevli teknik personelle görüşen Başkan Öztürk, 300 araçlık otopark olarak planlanan alanda beton dökme işleminin sürdüğünü bu işlemin tamamlanmasının ardından zemin üstünün kapatılarak üzerindeki rekreasyon çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 12.1°