Seyhan Belediyesi kültür ve sanat faaliyetleri yılım son ayı Aralık’da da devam ediyor.Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, 12 Aralık'ta 'Ucuz Ölüm Bonzai' adlı tiyatro oyunuyla uyuşturucuya dikkat çekileceğini belirterek, şöyle dedi:
'Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler başta Seyhan İlçemizde yaşayan yurttaşlar olmak üzere Adana'nın kültürel alandaki temel gereksinimlerini gidermeye dönük olarak ele alınmaktadır.
12 Aralık 2014 tarihinde halka dönük ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz 'Ucuz Ölüm Bonzai' adlı tiyatro oyunu son dönemlerde uyuşturucu kullanımında ki artış dikkate alınarak gündeme alınmıştır. Gençliği tamamen esaret altına almaya yönelik ve onları yaşamdan koparan bu tür alışkanlıklara Seyhan Belediyesi olarak olanaklarımız ölçüsünde müdahale edeceğiz. Halkı ve gençliği kendi cephemizden aydınlatacağız.”

“KÜRESEL ISINMA”YA DİKKAT
20 Aralık 2014 tarihinde Adana Çevre Platformu ile birlikte “Küresel Isınma” ya dikkat çekmek, çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla bir konferans gerçekleştirileceğini belirten Boğa, 27 Aralık 2014 tarihinde Seyhan Belediyesi olarak “Pir Sultan Abdal” adlı tiyatro oyununa tüm Adanalıları davet etti.

ETKİNLİK TAKVİMİ
TARİH: 12 ARALIK 2014 CUMA (ÜCRETSİZ-HALKA AÇIK)
ETKİNLİK ADI: TİYATRO
DÜZENLEYEN: SEYHAN BELEDİYESİ
OYUNUN ADI: “UCUZ ÖLÜM BONZAİ”
YAZAN: ÖZKAN CABBAR
ETKİNLİK SAATİ: 20.00
SERGİLENDİĞİ YER: SEYHAN BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ
TARİH: 20 ARALIK 2014 CUMARTESİ (HALKA AÇIK)
ETKİNLİK ADI: KONFERANS
DÜZENLEYEN: SEYHAN BELEDİYESİ-ADANA ÇEVRE PLATFORMU
KONU: “KÜRESEL ISINMA”
KONUK: ÖMER MADRA (Yazar, akademisyen, gazeteci, radyo programcısı. Açık Radyo'nun kurucusu)
ETKİNLİK SAATİ: 14.00-17.00
KONFERANS YERİ: SEYHAN BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ
TARİH: 27 ARALIK 2014 CUMARTESİ (ÜCRETSİZ-HALKA AÇIK)
ETKİNLİK ADI: TİYATRO
DÜZENLEYEN: SEYHAN BELEDİYESİ
OYUNUN ADI: “PİR SULTAN ABDAL”
GRUP: DOST OYUNCULAR TİYATROSU
ETKİNLİK SAATİ: 20.00
SERGİLENDİĞİ YER: SEYHAN BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ