Seyhan’da ranta izin yok

8.10.2012 15:17:26

Seyhan’da ranta izin yok

CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta, kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri İnşaat Mühendisi Nazım Biçer ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana ŞubeBaşkanı Şahin Yeter’le görüşen Anafarta, “Ben, memleket sevdalısıyım” dedi.
Seyhan ilçesinde yaşayan hemşehrilerinin yerinden yurdundan edilmesine göz yummayacaklarını belirten Anafarta, “Bina dikmek kentsel dönüşüm anlamı taşımaz. İnsanları oradan oraya taşımak kentsel dönüşüm değildir. Bahçeli ferah evlerde yaşayan insanları apartman katlarına zorlamak kentsel dönüşüm olamaz” diye konuştu.
Seyhanlı’nın sosyal demokrat bir yapıyla ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla rahat bir nefes alacağını belirten Anafarta, şunları söyledi:
“Seyhan’da halkın üstüne basa basa gelir toplama işine son vereceğiz. Halk genel zamlardan bıkarken bir de belediye kaynaklı vergilerle karşı karşıya kalmamalı. Biz projelerimizi halkın önüne sunacağız. Projelerimiz yurtdışından kaynak getirecek güçte olacak. Seyhan’da ranta izin vermeyeceğiz. Belediye başkanlığı yapmasına rağmen henüz hiçbir projesi olmayanlar halkımızdan gerekli dersi alacak. Biz, projelerimizle ilerleyeceğiz. Çoğulcu belediyecilik için çoklu proje üreteceğiz. Sivil toplum örgütleri, üniversite, belediyeler ve en önemlisi halkın sesi olmak için halkın görüşlerini de alacağız. 0’dan 77’ye kapsamlı düşüneceğiz. Seyhan’da böyle bir sistem uygulayacağız.”
BİÇER: “DEVRİM NİTELİĞİ TAŞIR”
TMMOB’nin belediye başkan aday adayları ve belediye meclis üyelesi aday adayları için kapsamlı bir dosya hazırlığına devam ettiğini kaydeden TMMOB İKK Sekreteri Nazım Biçer ise tüm aday adaylarına çağrıda bulunacaklarını ve görevlerini hatırlatacaklarını belirtti. TMMOB’nin kentle ilgili tüm konuları yakından takip edeceğini kaydeden Biçer, kentsel dönüşümü desteklediklerini ancak rantsal dönüşüme uğramasını istemediklerini vurguladı. Seyhan’ın sorunlu bir bölge olduğuna işaret eden Biçer, “Seyhan’a başkan olacak aday projeleriyle Seyhan’ı değiştirirse bu gelişme devrim niteliği taşır. Genç ve görev heyecanıyla dolu olmanız sizin için avantaj sağlayabilir. Başarılar diliyorum” diye konuştu.
YETER: “VERİMLİ ARAZİLER YAPILAŞMAYA AÇILMAMALI”
ZMO Adana ŞubeBaşkanı Şahin Yeter de TMMOB’nin kent ve kentli adına söyleyecek çok sözü olduğunu belirtti. Mühendis ve mimarların her alanda çözüm yolu üretebilecek yapıya sahip olduğunu kaydeden Yeter, “Yerel yönetimlere talip olanlar bizlerle iyi bir diyalog içerisinde olursa kent adına önemli kazanımlar elde edilir. Adana’da verimli tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmasına karşı çıkıyoruz. Bizler topluma ve mesleki örgütümüze faydalı olma telaşındayız” dedi.



1

CHP’NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

2

YÜREĞİR BELEDİYESİ UYARDI

3

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

4

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

5

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!