SGK cezaları çok ağır

19.09.2013 10:55:02

SGK cezaları çok ağır

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel başkanlığındaki bir heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ederek Sakarya’da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından basın kuruluşlarına uygulanan cezaları görüştü.

tgf_celik_ziyaretiTGF Genel Başkanı Atilla Sertel, TGF Genel Başkan Vekili ve Gazeteciler Cemiyetleri Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal ile TGF Genel Sekreter Yardımcısı ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ederek basın kuruluşlarına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan cezaları görüştü.

“CEZALAR ÇOK AĞIR”

Burada konuşan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel,  bir süre önce gazetecilere tekrar tanınan fiili hizmet zammı  nedeniyle Bakan Çelik’e teşekkür etti. Sertel bu hakkın geriye dönük  kullanımı sırasında Sakarya’daki basın kuruluşlarına ek bildirge vermedikleri gerekçesiyle SGK’nın ağır cezalar uyguladığını anlattı. Sertel bu cezaların ödenebilir rakamlar olmadığını belirterek “Zaten zor durumdaki gazetelere uygulanan cezaların kaldırılması için bir formül bulunmalı” dedi. Söz konusu cezalarla ilgili hazırladığı dosyayı Bakan Çelik’e takdim eden TGF Genel Sekreter Yardımcısı ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da “Fiili hizmet zammı hakkının yeniden tanınmasına sevinirken bu ağır cezalar sevincimizi kursağımızda bıraktı. Bu cezaları yerel gazetelerin ödemesi mümkün değil” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dosyayı inceledikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ı arayarak konuyla ilgili bilgi aldı. Ardından dosyayı kendisine sevk ederek, sonuca ulaşacak bir rapor hazırlamasını istedi. Bakan Çelik “Mümkünse bir idari çözüm, olmuyorsa bir torba yasa değişikliğiyle yasal bir çözüm bulalım” dedi.  Ziyarette gazetecilerin çalışma şartları üzerine de sohbet edildi.



1

ADANA MÜZESİ TÜRKİYE’NİN EN ESKİ 10 MÜZESİNDEN BİRİ

2

ADANA CHP KADIN KOLLARI BAŞKANINI SEÇİYOR

3

KOBİLERİN YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ YÜZDE 90 ORANINDA DESTEKLENECEK

4

SEYHAN BELEDİYESİ’NDE YENİ ATAMALAR

5

EVİNİ EVCİL HAYVANLARLA DOLDURMAK DA BİR HASTALIK!