“ŞİDDETİN ANALİZİNİN YAPILMASI GEREKİYOR”
Manşet Haber 25.06.2023 23:23:16 0

 “ŞİDDETİN ANALİZİNİN YAPILMASI GEREKİYOR”

 “ŞİDDETİN ANALİZİNİN YAPILMASI GEREKİYOR”






Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele, Türkiye’de hekimlerin başlarına gelenleri anlamakta güçlük çektiklerini belirterek, “Hekime şiddet küresel hale geldi. Küresel çözüm kaçınılmaz. Her ülkenin hükümeti etkili ve caydırıcı önlemler almalıdır” dedi.





Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele,  Adana Tabip Odası ziyaret etti,  TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, ATO Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve hekimlerle deprehekimlere yönelik şiddeti görüştü.





Türkiye’de hekimlerin yaşadığı birçok sorunu Dünya Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Enabulele’ye anlattığını söyleyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Dünya Başkanımızın her zaman yanımızda olmasını ve Adana Tabip Odamızı ziyaretini kıymetli buluyorum. Türk Tabipleri Birliği’nin dünyanın en güçlü ve en mücadeleci tabip birliklerinden biri olduğunu belirtmesi bizleri mutlu etti. Her zaman bizimle birlikte olacaklarını ve iyi hekimlik, koruyucu hekimlik ilkeleri etrafında mücadelemizden vazgeçmememizi söylemesini de anlamlı buluyorum.” diye konuştu.









Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Osahan Enabulele,  “Türkiye’de hekimlerin başlarına gelenleri anlamakta güçlük çekiyoruz, anlayamıyoruz.      diyerek şöyle konuştu:





“Türkiye’deki hekimlerin yaşadığı sıkıntıları nasıl çözebiliriz? Nasıl katkılar verebiliriz onun için geldik. Hekim olarak hepimizin derdi halk sağlığını korumak. Uluslararası insan haklarını korumak amacındayız. Tıp Etiğinin uluslararası kodlarını yeniden düzenledik.





HEKİME ŞİDDET KÜRESEL HALE GELDİ





Özellikle acil servislerde yaşanan şiddet olayları dünyanın birçok ülkesinde var. Şiddetin analizlerinin yapılması gerekiyor. Hekime şiddet küresel hale geldi. Küresel çözüm kaçınılmaz. Her ülkenin hükümeti etkili ve caydırıcı önlemler almalıdır. Hükümetleri şiddeti ortadan kaldırmaya, yok etmeye çalışmaları için zorlamamız gerekiyor. Her ülkenin hükümeti etkili ve caydırıcı önlemler almak zorundadır.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°