<strong>“SİNEMANIN YÜZÜ”  ÖDÜLLERİ TÜRKAN ŞORAY VE KADİR İNANIR’A</strong>
Manşet Haber 24.09.2023 09:58:16 0

“SİNEMANIN YÜZÜ”  ÖDÜLLERİ TÜRKAN ŞORAY VE KADİR İNANIR’A

“SİNEMANIN YÜZÜ”  ÖDÜLLERİ TÜRKAN ŞORAY VE KADİR İNANIR’A






Adana’da 30. kez düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ödül töreni, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak verilen ‘’Sinemamızın Yüzü’’ ödülleri ile başladı. Sanatçı Kadir İnanır, büyük barışı mutlaka sağlayacaklarını belirterek, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye” diye konuştu.









Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde Türk Sineması’nın 60 yılında var olan usta oyuncu Türkan Şoray’a ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi.  Şoray ‘’Ben bugün bu ödülü, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kadınlara verdiği haklar sayesinde alıyorum. Cumhuriyet kadını olarak Atatürk’e çok şey borçluyum ve minnet doluyum. Cumhuriyet’in bir sanatçısı olmak benim için gururların ve onurların en büyüğü’’ diyerek genç sinemacıları da unutmadı. Sanatçı ‘’Genç sinemacı arkadaşlarımıza bir miras bıraktık. Onlar bu mirası, yurt içindeki ve yurt dışındaki başarılarıyla daha da ileriye götürdüler. Hepsi çok yetenekli ve başarılı. Onları alkışlamak istiyorum’’ dedi.









Türk Sineması’nın unutulmaz aktörlerinden Kadir İnanır’a ödülünü Merve Dizdar verdi. İnanır,  ödül konuşmasında ‘’Mesleğimize gösterilen saygının böylesine güzel bir organizasyonla sizlere ulaşmasını sağlayan herkese, festival emekçilerine şükranlarımı sunuyorum. 2013 yılından beri barış diyorum. Ellerimizi birleştireceğiz, kalplerimizi kucaklaştıracağız ve büyük barışı mutlaka sağlayacağız. Dünyanın en güzel ülkesini burada yaşayan milyonlarca insan festival alanına çevirecek. Hep birlikte ‘’yaşasın tam bağımsız Türkiye, diyeceğiz’’ dedi.









Ödül sonrası birlikte sahneye çıkan iki usta isim dakikalarca ayakta alkışlandı. 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°