SOKAKLARI KADINLAR İÇİN GÜVENLİ HALE GETİRİN
Manşet Haber 6.07.2017 02:34:58 0

SOKAKLARI KADINLAR İÇİN GÜVENLİ HALE GETİRİN

SOKAKLARI KADINLAR İÇİN GÜVENLİ HALE GETİRİN

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Adana’nın yanmayan sokak lambalarını sordu.
Adana’da, başta Gazipaşa Bulvarı olmak üzere birçok bulvar ve caddede aydınlatma amacıyla bulunan sokak lambalarının işlev görmediğini belirten Elif Doğan Türkmen, şehrin ana caddelerindeki yetersiz aydınlatmanın, akşam saatlerinde vatandaşlarımızın yaşamlarını kısıtladığını söyledi.
Adana sokaklarındaki yetersiz aydınlatmanın, hava karardıktan sonra güvenlik zafiyeti oluşturduğuna ve özellikle kadınların sokakta huzur içinde yürümesine engel olduğuna dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, Başbakan’dan şu sorularına yanıt istedi:
- Adana cadde, bulvar ve sokaklarında arızalı olan sokak lambalarının tespiti yapılmış mıdır? Yetersiz ve arızalı sokak lambalarının işlevsel hale getirilmesi için gerekli işlemler ne zaman başlatılacaktır?
- Adana’da son bir yılda, yanmayan sokak lambaları nedeniyle kaç arıza kaydı oluşturulmuş, kaç arıza giderilmiştir?
- Karanlığa mahkum edilen Adana sokaklarında vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için çözüm önerileriniz var mıdır?
- Kadınların hava karardıktan sonra da sokakta huzur içinde hareket edebilmelerini, sokakları, kadınların korkmadan, güven içinde yürüyebilecekleri hale getirmek için çözüm önerileriniz var mıdır? Nelerdir?


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°