Tarih: 23.04.2018 22:58

SU SAATLERİNİN ADANALILARA FATURASI

Facebook Twitter Linked-in

Adana’da, MHP’li Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ASKİ)  kanalıyla 500 bine yakın su abonesinin su saatlerini yenilemeye başladı. Su saatlerinin değişim bedeli olarak her evden 360 lira alınmaya başlandı. MHP’li Belediye vatandaşların tepkisini çekmemek adına 360 liralık su saati bedelini 12 aya böldü ve her ay vatandaştan su parası ile birlikte 30’ar lira alınmaya başlandığı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon  İşleri Genel Müdürlüğü’nün  (ASKİ)

abonelerine dağıtmaya başladığı su sayaçları konusunda şikayetler artmaya başladı. Sözcü Gazetesi’nden Mehmet Serbes’in yazısına göre, su sayaçları için hger aboneden 360’ar lira alınacak. Sözcü Gazetesi Çukurova ekinde bu konuda yer alan yazı şöyle:

“Zira bu saatler 360  TL imiş ve her ay aboneden 30 tl kesilecekmiş. Bu sayaçlar bazı abonelere gönderilirken bazı abonelere gönderilmemiş.  Ayrıca sayaçların Çn malı ve kalitesiz olduğu iddia ediliyor. Bu sayaçlar uzaktan okunmalı imiş.  Yani sayaç takılan abonelere artık sayaç okuma görevlisi gelmeyecek. Ve kullanılan su uzaktan okunarak faturalandırılacak mış  böyle olunca tabi bir takım aksaklıklar  yanlışlıklar, itirazların olacağı kaydediliyor.

Bu sayaçların gerçekten gerekip gerekmediği konusunda vatandaşı rahatlatıcı bilgiler verilmeli.  Çünkü vatandaş ekonomik sıkıntıdan bıkmış.  Daralmış, su, elektrik, telefon, internet faturaları, kira derdi,  mutfak, okul, ulaşım masrafı adı altında bunalmışken bir de aylık 30 tl fazladan ödeme yapmak hiç iyi gelmeyecek.”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —