Tarih: 24.05.2013 19:40

Sualtı polisinden avlanma yasağı denetimi

Facebook Twitter Linked-in

sualti_denetimiSeyhan Baraj Gölü’nde, Emniyet Müdürlüğü su altı polisi avlanma yasağı denetimi yaptı. Yasalara aykırı avlanma yapanların oltalarına el koydu, para cezası uyguladı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Su Altı Grup Amirliği ekipleri Seyhan Baraj Gölü’nde yapılan denetim ve kontroller neticesinde Dörtler Topalak Köyü Araplar Mahallesi kıyısında plakası ve sahibi belli olmayan kıyıya bağlı altı metrelik tekne üzerinde sudan yeni toplanmış, 800 metre misina ağı, su kenarında yaklaşık 400 metre sürütme ağ ile çuvallara koyularak su kenarına gizlenmiş 55 çuval ağ, toplamda 7.500 metre ağ ele geçirilerek imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.

sualti_balikÖte yandan, Sualtı Grup Amirliğine gelerek teknenin sahibi olduğunu belirten E.Ö.  isimli şahsa konu ile ilgili gerekli bilgi aktarılarak, av yasağı ihlalinden ve avlanma yasağı süresince gemi ve kayıklarda av malzemesi bulundurmaktan dolayı 1846 TL idari para cezası uygulandı. Açıklamada şu görüşlere yer veridli:

“Üzerinde yaşadığımız bu evrenin olanaklarından bütün canlıların daha uzun süre yararlanabilmesi için, her birey kendinde  derin bir sorumluluk duygusu geliştirmelidir. Tabiatın dengesinin bozulmaması için gereken tedbirleri almak hepimiz için önemli bir görevdir. Bu sorumluluk bilinciyle balık üremesinin arttırılması ve ülke ekonomisinin kalkınması için ticari ve amatör balıkçı vatandaşlarımızın avlanma yasağına hassasiyetle uymaları gerekmektedir.”

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —