Tarih: 04.06.2020 12:33

SÜMER CHP PM’YE Mİ ADAY?

Facebook Twitter Linked-in






Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kurultay virüs salgını nedeniyle ertelendi. Kurultayın ne zaman yapılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.





CHP’de kurultay kulisleri de salgına rağmen tün hızıyla sürüyor. Adana bu kurultayda 30 delege ile temsil edilecek. 4 Milletvekili bulunan Adana CHP'de kurultayda oy kullanacak delege sayısı otomatikman 34'e yükselecek. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adana’da örgütlere hakim isim. CHP’de tüm delegelerin listelenmesi de Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gözetiminde yazıldığı biliniyor. CHP İl yönetimi ile 30 kişilik kurultay delege listesi de bu doğrultuda hazırlandı.





Adana CHP bu kurultayda Parti Meclisine bir isim seçtirmek istediği kulislerde konuşuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Parti Meclisine anahtar listede Adana Milletvekili Orhan Sümer’in yazılması için yoğun çaba göstereceği de iddia ediliyor. CHP’de il Başkanlığı da yapan Orhan Sümer CHP Parti meclisine girebilecek mi? CHP kulislerinde bu soruya yanıt aranıyor. Sorunun yanıtı CHP kurultayında alınacak. CHP’de kurultay kulislerinde başka neler konuşuluyor? CHP Orhan Sümer buna ne diyecek? Orhan Sümer’in kurultay delegeliğine kimler karşı çıkıyor? Neden karşı çıkıyor? Bu sorulara da yanıtları Kurultay takvimi açıklandığında ortaya çıkacak.





Adana TBMM'de Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut ile temsil ediliyor. CHP'nin kurultay delegeleri de şu isimlerden oluşuyor:











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —