Sümer: Ön tecim ana talebimiz

21.10.2012 12:38:03

Sümer: Ön tecim ana talebimiz

Adana(Ulus)--Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Ercan Karakaş, il binasında düzenlenen toplantıda yerel seçimlerde Adana’daki zaferden emin olduklarını söyledi. Karakaş, adayların ön seçimle belirlenmesi, yani tabanın sesine kulak verilmesi durumunda partinin oy oranını artıracağını ifade etti. İl Başkanı Orhan Sümer de, üyelerle ön seçimin ana talepleri olduğunu açıkladı.
Ercan Karakaş CHP Adana İl Örgütü’nde İl Başkanı Orhan Sümer, ilçe başkanları ve çok sayıda partiliyle bir araya geldi. Adana’da sosyal demokrat belediyeciliğin geleneği bulunduğunu belirten Karakaş, “Yerel seçimlerde Adana’da sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz ama her şeye rağmen çok iyi hazırlık yapmamız gerek. Seçim programlarımızı katılımcı yöntemlerle gerçekleştirmeliyiz. Yerel seçimlerde halkın memnuniyeti çok önemlidir. Güven, oya dönüşüyor. Aday belirleme aşamasında da çok ciddi strateji geliştirilmeli. Aday belirleme yöntemi partimizin mutlaka çözmesi gereken bir sorun. Ben partimizdeki bütün seçimlerin tabana, üyeye dayalı olmasını istiyorum. Geçmişte ön seçim yapılan her yerde oyumuzun arttığına tanık olduk. Aday, yerinde belirlenmezse herkes merkeze taşınıp ilişkileriyle seçilmeye çalışacak” dedi.
Ülke gündeminde yer alan bazı konularla ilgili de görüşlerini ifade eden Ercan Karakaş, Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini söyleyerek, AKP’nin savaş kışkırtıcılığı yaptığını anlattı. Karakaş şunları söyledi: “Ekonomide sıkıştıkları için gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Bunu son dönemdeki bir çok eylemleriyle ilgili söyleyebiliriz. Tayyip Erdoğan çıkıyor bir yere köprü yapılacağını, cami yapılacağını, heykelin yıkılacağını söylüyor ve istekleri hemen yerine geliyor. Böyle demokrasi olur mu? Türkiye’de Tayyip Erdoğan ne derse o oluyor. Bunun adı totalitarizmdir.”
Adayları erkenden belirleme stratejisinin de çok yerinde olacağını açıklayan Karakaş, “6 ay önce olacağına dair mesajlar vardı ama seçimlerden 4 ay önce açıklanması da yeterlidir” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Orhan Sümer de yerel seçimlerde CHP’den aday olacak isimlerin ön seçimle belirlenmesinin ana talepleri olduğunu, özellikle Büyükşehir adayıyla ilgili ön seçim gerçekleştirilmesinin en önemli arzuları arasında yer aldığını vurguladı.



1

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

2

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

3

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

4

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

5

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM