Tarihi Eser Kaçakçılarına suçüstü
Manşet Haber 15.05.2013 12:53:12 0

Tarihi Eser Kaçakçılarına suçüstü

Tarihi Eser Kaçakçılarına suçüstü

Adana’nın Kozan İlçesinde çok sayıda tarihi  eser ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alınırken, tarihi eserlere el konularak müzeye teslim edildiği açıklandı.

lahitTarihi ören yerleri ve sit alanlarına yakın bölgelerde, yurtdışı bağlantılı olarak tarihi eser kaçakçılığı olacağı yönünde duyumlar alan jandarma ekipleri Kozan-Mahmutlu Mahallesi’sinde; İ.A.isimli şahsın evinde yapılan aramada tarihi nitelikte olan 1 adet yüzük, 1 adet 170x60x18 cm. ebatlarında beyaz mermer üzerine oyma olarak işlenmiş çocuk figürleri ve insan kafası figürü olan tarihi eserler ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alınındı,  tarihi eserler ise Adana Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Kozan-Kadirli Karayolu üzerinde;, bir otomobil ile tarihi eser taşınacağı yönünde duyum alan İl Jandarma Komutanlığı/İstihbarat Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Gaziköy Jandarma Karakol Komutanlığından oluşturulan Jandarma Devriyesi ile müşterek olarak yapılan takip sonucu, içerisinde K.K., M.D., İ.A. ve M.Ş. isimli (4) şahsın bulunduğu özel otomobil Yassıçalı köyü çıkışında arama noktasında durduruldu. Otomobilin bagajında 739 adet metal sikke ve 5 adet toprak kandil ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişinin soruşturmasının sürdüğü bildirildi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

21.7° / 13.4°