Tarihi Köprüde İftar

30.07.2013 13:42:42

Tarihi Köprüde İftar

DSC_0130Dünya’da kullanılan en eski köprü olarak nitelenen Adana Taşköprü iftar sofrasına sahne oldu. Araç geçişinin yapılmadığı köprüde dün gece Yüreğir Belediyesi tarafından iftar sofrası kuruldu, vatandaşlar orucunu taş köprüdeki sofralarda açtı.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Adana için sembol yapılardan biri olan 2 bin yıllık geçmişe sahip Tarihi Taşköprü’de ‘’İftar Yemeği’’ verdi. Bu yıl dördüncüsü yapılan ve geleneksel hale dönüştürülen iftar yemeğine bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, işadamları, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı. Verilen iftar yemeğinde kentin birçok kesiminden insanlar aynı masada Seyhan nehri üzerinde, merkez camii manzarası ile iftar etme imkânını yakaladı.

Tarihi Taşköprü’de iftar yapmayı Geleneksel hale dönüştürdüklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Taşköprü nasıl şehrimizin doğu ve batısını birbirine bağlıyorsa her gün değişik bir mahallede yapılan iftarların da insanlarımızın kalplerini birbirine bağladığını belirtti. Taşköprü’nün bir nimet ama aynı zamanda da ulaşıma engel olan Seyhan ırmağı üzerinden aştığı gibi bu iftarlarında kardeşlik, barış, huzurun önündeki engellerin aşılmasında olumlu katkısı olduğunu ifade etti.

 



1

“EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

2

“EMEKÇİLER, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI”

3

ADSOD’DAN EVLENECEK ÇİFTLERE BÜYÜK DESTEK

4

AOSB “SANAYİ TEMALI” RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

5

Ç.Ü’DE TANITIM, KARİYER VE MEZUNLAR GÜNÜ