Tarih: 12.01.2013 13:59

Tarımsal eğitimin 167. Yılı

Facebook Twitter Linked-in

tarim167yilTarım öğretiminin 167. Yılı törenlerine Çukurova Üniversitesi  Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, çeşitli firma temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Mithat Özsan Amfisi'nde devam eden kutlamalar kapsamında konuşan ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, insanlığın ilk çağlarından günümüze kadar uzanan uğraşlardan birinin tarım sektörü (çiftçilik) olduğunu söyledi.

Milli ekonominin temelinin mayasını oluşturan tarımın günümüz koşullarına göre yeniden şekillendiğini kaydeden Fenercioğlu, 'Tarihin en eski uğraşı avcılıktan sonra günümüze kadar gelen ikinci uğraş çiftçiliktir. Geleceğin de yegane uğraşı tarımsal üretim olacaktır' dedi.

Bazı çevresel etkenler nedeniyle tarım dünyasının zor günler geçirdiğini belirten Fenercioğlu, tarımsal üretim topraklarının amaç dışı kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Hava, su ve toprağın hızla kirletilmesi nedeniyle güvenli gıda üretiminin yeterince sağlanamadığını söyleyen Fenercioğlu, 'Tarımsal değişim koşullarına göre üretim yapmak zorundayız. Tarım öğretiminin 167. yılını kutluyoruz ancak tarımın önemi gelecek 100 yıl hatta bin yıl boyunca artarak devam edecektir' diye konuştu.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Bekir Sıddık Koç ise üniversitenin gen bahçelerinin korunması gereğine vurgu yaptı. Gen merkezlerinin yok olmasının sadece Adana'ya değil tüm Türkiye'ye zarar vereceğini kaydeden Koç, 'Fakültemize kayıt yaptıran öğrencilerin başarı oranı düşük. Bu yüzden potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz. İş dünyasına hazır ziraat mühendisleri yetiştirmek zorundayız' dedi. Progam kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Delen de 'Türkiye'de Tarım İlacı Kullanımı ve Bazı Resmi Uygulamaların Değerlendirilmesi' konulu sunum gerçekleştirdi.

ZMO'nun Türk Halk Müziği Konseri'nin ardından ziraat mühendisliği mesleğinde 30. ve 40. yılını tamamlayanlara plaket verildi.(Kaynak:Yeni Adana Gazetesi)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —