Tecrübelerini Girişimci Adaylarına Anlattı
Manşet Haber 2.02.2016 09:55:49 0

Tecrübelerini Girişimci Adaylarına Anlattı

Tecrübelerini Girişimci Adaylarına Anlattı

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii A.Ş. Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan, Çukurova Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencilerine vermiş olduğu seminerde ‘girişimciliğin’ önemini anlattı. Yüksek lisans öğrencilerine 20 yılı aşan çalışma tecrübesini aktaran Ergin Turan, başarıya giden yolun ‘Sosyal Zeka, Düşük Ego, Takım Oyunu, İletişim ve Detaycılık’tan geçtiğini söyledi.

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayii A.Ş. Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan, Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Kokangül’ün daveti üzerine Çukurova Üniversitesi Teknokent içindeki TÜBİTAK destekli “Girişimcilik Sertifika Programı”nda yüksek lisans öğrencisi girişimci adaylarına seminer verdi.

“GİRİŞİMCİLİK ENERJİSİ, İÇTEN GELEN BİR ENERJİDİR”

ergin_turan_kastamonuYüksek lisans öğrencilerine ‘girişimcilik’ ile ilgili düşüncelerini, fikirlerini ve 20 yılı aşkın süre zarfında kazanmış olduğu tecrübesini anlatan Ergin Turan, insanda ‘Girişimcilik’ enerjisinin içten gelmesi gerektiğinin altını çizdi. ‘Girişimcilik’ enerjisini içinde hisseden insanda ayrıca özgüven, fedakarlık ve çevresine karşı da duyarlı olma ve farkındalık özelliklerinin gelişmiş olması gerektiğinin altını çizen Ergin Turan, “Bugün elinde bir miktar sermayesi bulunun kişi ticarete atılabilir, sanayi üretimi yapan bir tesis kurabilir yada hizmet sektöründe faaliyet gösterebilir. Ancak piyasada uzun vadede var olamazlar. Çünkü sermayesi olan herkes girişimci olamaz. Girişimcilik ruhu çok ayrı bir durumdur ve girişimcilik enerjisinin insanın içinden gelmesi gerekir. Bu enerjinin yanı sıra girişimci insanların kendilerine duymuş oldukları özgüven ve göstermiş oldukları fedakarlığın dışında, çevresindeki her ayrıntının farkında olması ve hedef pazarda ya da sektördeki gelişmeleri çok yakından takip etmesi gerekiyor.” dedi.

GİRİŞİMCİ ADAYLARINA DİSİPLİNLİ OLMAYI ÖNERDİ

Günümüzde insanların çok çabuk makam, mevki sahibi olmak istediğini ve belirli noktalara hemen ulaşamadığının altını çizen Ergin Turan, makam-mevki sahibi olmak isteyen yüksek lisans öğrencilerine her zaman disiplinli olmayı ve disiplinli çalışmayı önerdi. Ayrıca girimci adaylarına “Mutlu olmak mı yoksa, başarılı olmak mı istersiniz?” diye soran Ergin Turan, “Ben her zaman öncelikle insanların mutluluğu tercih etmelerini isterim. Mutlu olmanın yanı sıra başarılı da olmak isteyen insanların enerjik olması, kendilerine her zaman güvenmesi ve bir çok konuda fedakarlık göstermesi, ayrıntılara ve gelişmelere önem vermeyi de bir hayat felsefesi haline getirmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“UÇAMIYORSAN KOŞ, KOŞAMIYORSAN YÜRÜ, YÜRÜYEMİYORSUN SÜRÜN”

Ergin Turan seminerde ayrıca başarıya giden yolun, Sosyal Zeka, Düşük Ego, Takım Oyunu, İletişim ve Detaycılık’tan geçtiğini belirterek, girişimciler için sürekli olarak yerinde durmanın ve beklemenin çok riskli olduğunu söyledi. Turan, girişimci adaylarına son olarak, “Uçamıyorsan koş, koşamıyorsan yürü, yürüyemiyorsan sürün” tavsiyesinde bulundu.

Ergin Turan, seminer sırasında yüksek lisans öğrencisi girişimci adaylarının sorularını da cevaplamaya çalışırken, seminer yaklaşık 2 saat sürdü. Ergin Turan seminer sonunda ise, konuşması sırasında kullanmış olduğu ünlülere ait sözleri hatırlayan öğrencilere sürpriz hediyeler verdi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°