Tekin:  Hedefimiz Gençlere, işsizlere iş yaratmak
Manşet Haber 29.12.2013 14:57:00 0

Tekin: Hedefimiz Gençlere, işsizlere iş yaratmak

Tekin: Hedefimiz Gençlere, işsizlere iş yaratmak

alitekinchp_buyuksehirCHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Prof. Dr. Ali Tekin gençlere çağrı yaptı, “Odaklandığımız temel alan gençlere, işsizlere iş yaratmak olacak.” dedi

Prof.Dr.Ali Tekin CHP Sarıçam İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği toplantıya katıldı. CHP Sarıçam İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tan Yavuz ve Yönetim Kurulu üyelerinin ve çok sayıda gencin katılımıyla sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda gençler Ali Tekin’e yoğun ilgi gösterdi.

Çalışma hayatından taşeron sisteminden yakınan Sarıçamlı gençler ilçede alt yapı yetersizliği nedeniyle su baskınlarının yaşandığını, Büyükşehir Belediyesinin diğer ilçelere göre Sarıçam ilçesine daha az hizmet verildiğini söylediler. Gençler Prof.Dr.Ali Tekin’den gençlere için gençlik merkezleri, spor tesisleri, parklar ve sosyo-kültürel etkinlikleri kapsayan projeleri hayata geçirmesini talep ettiler.

Ali Tekin kendisinin de Sarıçam bölgesinden olduğunu, ilçenin kasaba ve köylerinden çok yakından bildiğini, bölgede çok geniş ailevi bağlarının olduğunu belirterek Sarıçam Bölgesinin nispeten el değmemiş kaynak ve doğal güzelliklere sahip olduğunu önümüzdeki dönemde Sarıçam’da Adana’ya örnek olacak projeleri hayata geçirmenin daha kolay olacağını ve Sarıçam’ın Adana’da bir cazibe merkezi olmaya aday bir ilçe oluğunu söyledi.

Tekin konuşmasında, gençlerin CHP’nin öz varlığı, itici gücü ve geleceği olduğunu belirterek, şu şekilde devam etti:

“ işsizlere iş”

Sevgili gençler, Adana’da yanlış yönetimin asıl mağdurları sizlersiniz. İş bulabilmek, hayatınızı kazanabilmek için gecenizi gündüzünüze kattınız. Akşamın geci, sabahın erkeni demeden yollara düştünüz, dershanelere gittiniz, sosyal yaşamı ertelediniz.Kiminiz meslek edindi,kiminiz üniversiteyi bitirdi.. Eş bulacaksınız, ev kuracaksınız ama iş yok.  Adana işsizlikte Türkiye birincisi. İlgilendiğimiz temel alan işsizlikle mücadele olacak. Onbinlerce işsize iş bulmayı hedefleyeceğiz.

“Adana’da gezi ruhunu yeniden canlandırmaya var mısınız?”

Adana’nın yönetim paradigmasının değişmesi gerekiyor. Genç kızlarımız ve delikanlılarımız olarak ne yapabileceğinizi Haziran’da gösterdiniz. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerin sonucunu belirleyen neden sizler olmayasınız?  Ben değişimden, yenilikten, özgürlükten, demokrasiden yanayım. Bu noktalarda buluşabiliriz, kadınlarımızla, kızlarımızla, liseli, üniversiteli gençlerimizle Adana’yı ayağa kaldırabiliriz.  Gezi idealizmini, çoğulculuğu, özgürlük tutkusunu, farklı kimliklere saygıyı, barış içinde bir arada yaşama anlayışını hayata geçirebiliriz.

Üniversite öğrencisinden lise öğrencisine; işsiz delikanlıdan tarlada çalışan genç kızımıza; asgari ücretli güvenlik görevlisi  gencimizden sanayide zor şartlarda çalışan kardeşlerimize; köyde yoksunluk içinde, kentte yoksulluk içinde hayat mücadelesi veren gençlerimize çağrı yapıyorum.  Kendimiz için, geleceğimiz için, ailemiz için, Adana’mız için harekete geçme zamanıdır.

İşim gereği hep gençlerle birlikte oldum. Genç fikirlere açığım. İdealist gençlere inanırım, güvenirim. Gün, özgürlük ve demokrasi mücadelesine girme günüdür. Ayağa kalkacağız, çığ gibi büyüyeceğiz ve başaracağız. Değişim isteyenleri, Adana’mız için hayalleri olanları buluşmaya, tanışmaya, dayanışmaya çağırıyorum. Adana’mızın bir beş yıl daha kaybetmeye tahammülü yok. Sevgili gençler, kurtarıcı aramayacağız, kurtarıcı biz olacağız.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°