“TESADÜF YOK, İLETİŞİM VAR”
EĞİTİM 12.12.2016 09:03:45 0

“TESADÜF YOK, İLETİŞİM VAR”

“TESADÜF YOK, İLETİŞİM VAR”

Sosyolog-Yazar Nurdoğan Arkış, Adana Final Okulları velilerine “Çocuklarla İletişim” konulu bir seminer verdi. Okulun tiyatro salonunda düzenlenen etkinliğe Adana Final Okulları Yöneticileri, öğretmenleri ve veliler katıldı. Nurdoğan Arkış seminerde önemli bilgiler paylaşırken, “Bir toplumda başarılı olmayı sağlayan 3 şey vardır; özgüven, sevgi ve güven. Çocuğunuza vereceğiniz en temel şey bu üçlü olmalı.” diye konuştu.
İletişimi ‘bir canın diğer cana dokunması’ olarak tanımlayan Nurdoğan Arkış, “Çocuk doğduğu andan itibaren etrafında olup bitenleri keşfetmeye çalışır. Tecrübe edinir ve öğrenir. Eğer anne-babalar çocuğun tecrübe edinmesine, merak etmesine engel olurlarsa ve sindirirlerse, her sindirişte çocuk özgüveninde bir parça kaybeder. Sorularına cevap verilen çocuklar kendilerini önemli hisseder. Bana önem veriliyor der. Bu düşünce de onun ‘ben anlayabilirim, ben anlatabilirim’ demesine sebep olur. Bu da özgüveni yükseltir. Çocuğunuza özgüven kazandırın…” dedi. NURDOGANARKIS (2)
Çocuk gelişiminde rol model olmanın önemini de vurgulayan Nurdoğan Arkış, çocuklara hedef koymayı öğretmenin ve başarması için özgüvenin desteklenmesinin de üzerinde durdu. Arkış, “Bütün çocuklar süper zekâlıdır, ancak bu zekanın ne kadarını kullandığı önemlidir. Bağımlı çocuk yetiştirmemek için çocuğunuza problem çözme fırsatı verin. Onun problemlerini siz çözmeyin, ‘sen çözebilirsin’ mesajı verin. Bu ona yapacağınız en büyük yatırımdır.” şeklinde konuştu.
Yaşamın içinden örneklerle desteklenen seminerde Sosyolog-Yazar Nurdoğan Arkış samimi üslubuyla da beğeni topladı. Arkış, seminer sonunda Adana Final Okulları velileri için kitaplarını da imzaladı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.7° / 14.1°