TMMOB
Manşet Haber 6.11.2023 21:15:10 0

TMMOB'DAN ADANA'DA YEREL KADIN KURULTAYI

TMMOB'DAN ADANA'DA YEREL KADIN KURULTAYI






TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK )Kadın Çalışma Grubu, TMMOB 8. Adana Yerel Kadın Kurultayı Gerçekleştirildi.  Kurultayda, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında haklarımız ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütüyoruz!” vurgusu yapıldı.





Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Çalışma Grubu TMMOB 8. Adana Yerel Kadın Kurultayı, 04 Kasım 2023 tarihinde Yeşilyurt Spor Toplantı Salonunda, ‘’Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınların Emek ve Özgürlük Mücadelesi’’ ana temasıyla gerçekleştirildi.





Kurultayın açılış konuşmasını yapan Makine Mühendisi Hazel Erkul, artan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet, pandemi süreci, İstanbul sözleşmesinden çekilme etkileri kadınların omuzlarında hala ağır bir yükken, 6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen depremlerle büyük bir felaket yaşandığını ve bu büyük yıkımın yaralarının sarılmasının yıllarca süreceğini belirtti.









Kadını ret ve inkâr eden, kadını eşit ve özgür bir insan olarak görmeyen her türlü ideolojiye karşı olduklarını da belirten Erkul; kadın ve erkeğin eşit bir şekilde, yan yana yaşamın her alanını paylaşması ve omuz omuza mücadele etmesi gerektiğini savunduklarını söyledi.





Erkul; TMMOB’li örgütlü kadınları olarak, Cumhuriyetin 100. Yılında hakları ve gelecekleri için mücadeleyi büyüteceklerini vurgulayarak; TMMOB’li kadınların amaç ve hedeflerini sıraladı.





TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ahmet Uncu, Kadın Çalışma Grubunu emeklerinden dolayı kutlayarak kurultaya başarılar diledi.





Kurultayda; “TMMOB’li Kadınların Laiklik, Eğitim, Özgürlük ve Eşitlik Mücadelesi” Öğr. Gör. Andaç Çuhadar’ın, ‘’Afette Toplumsal Normalar ve Depremde Kadın Olmak’’ İnşaat Mühendisi Gizem Cansu Şahin,  ‘’Kadın Çalışmalarının Yereldeki Yansımaları, Meslek Odalarındaki Kazanımlar, İlham Veren Örnek Çalışmalar’’, ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığından Sosyolog Nermin Doğramacı ve Ziraat Mühendisi Nuray Sönmezateş’in sunumlarıyla yapıldı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°