Toplumsal eşitlik bilinci kadınla sağlanabilir

1.07.2016 17:20:05

Toplumsal eşitlik bilinci kadınla sağlanabilir

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, (ÇKHD) “Bilinçli Kadınla, Bilinçli Aileye ve Topluma Geçiş Projesi” kapsamında Karataş ilçesinde projenin 4.etabını tamamladı. Karataş Belediyesi ve Karataş Kadın Platformu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Kadın Meclisi ve ÇKHD yöneticileri de hazır bulundu.

Karataşlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Adana ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça; toplumsal cinsiyet, kadın hakları, aile içi ve kadına yönelik şiddet, zor insanlarla başa çıkma teknikleri ve öfke kontrolü konularını içeren bir sunum yaptı.k4

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal ise konuşmasında; toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sosyal, kültürel ve siyasi anlamda kadını geri planda bıraktığını belirtti. Ünal, kadınların haklarının ne kadarından haberdar olduğu konusuna da değindi.

Karataş Kadın Platformu Başkanı Gökçe Ünver Elçi, Karataş'ta yapmakta oldukları kadın istihdamına yönelik çalışmaları anlatarak, her zaman Adana'yla koordineli çalışmaya hazır olduklarını belirtti. İşbirliği ve desteklerinden ötürü Karataş Belediyesi ve Karataş Kadın Platformu'na teşekkür eden Ünal ve Akça, Gökçe Ünver Elçi'ye bir teşekkür belgesi takdim ettiler.k5

Toplumsal eşitlik bilincinin ancak kadınla sağlanabileceğini belirten Ünal ve Akça, bu yolda birlikte çalışmaya devam edecekleri bilgisini verdiler.



1

APARTMANDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİY ÜRETMİŞLER!

2

“ÇUKUROVA’YI PARLAYAN BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”        

3

GÜRER: BORÇLU YAŞAMIN SONUNDA CEZAEVİ VAR

4

“YÜREĞİR’E YATIRIM YAPAN KAZANIR”

5

“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ