Türkan Şoray’dan şehit ailelerine plaket

23.09.2012 17:56:20

Türkan Şoray’dan şehit ailelerine plaket

19. Altın Koza Film Festivali için Adana’ya gelen Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray, şehit ailelerine plaket verme törenine katıldı.
Duygusal anların yaşandığı tören Jandarma Bölge Komutanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile birlikte törene giden Türkan Şoray’ı Jandarma Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Koç karşıladı. Şehit Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey Salonu’ndaki törene Vali Hüseyin Avni Coş ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile birlikte şehit aileleri katıldı.
Türkan Şoray törendeki konuşmada oldukça duygulandığı gözlendi. “Burada bulunan yüreği yanık herkesin önünde saygıyla eğiliyorum” ifadesini kullanan Türkan Şoray, “Bu acı hepimizin acısı, bu vatan hepimizin vatanı, bu evlatlar hepimizin evlatları. Evlatlarımızı kaybetmenin acısı hepimizin içinde kor gibi duruyor. Ben de bir anneyim. O acıyı o kadar hissediyorum ki. Ama artık anneler, aileler ağlamasın. Eşler, çocuklar mutsuz olmasın. Ülkemizde birbirimizi severek, barış içinde yaşayalım. Yüreğim kan ağlıyor. Artık bu acıları çekmeyelim. Ne yapmamız gerekiyorsa yapalım” dedi.
Türkan Şoray, Şehit Ali Bezik ve Gökhan Yıldırım’ın ailelerine plaket verdi. Şehitlerin annesine ve eşine sarılan Türkan Şoray, onların gözyaşlarına engel olamaması üzerine ağlamamak için kendini zor tuttu. Bu duygusal ortam her plaket verilmesi sırasında yaşandı.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, gencecik evlatlarımızı daha onlara doymadan kaybettiğimizi ve bunun acısını yaşadığımızı söyledi. Böylesi törenlerde hazin tabloların ortaya çıktığını kaydeden Vali Coş, şöyle devam etti:
“Bu tablolar hazindir ama aynı zamanda onurlu ve şereflidir. Neticede hepimiz faniyiz. Ama bu dünyada rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmak şereftir. Şehit ailelerini kutluyorum. İnsanın sevdiklerinden ayrılması kolay değil. Ama onlar onurlu ve şerefli evlatlardır” şeklinde
Vali Coş, Rasim Şevik ve Orhan Özkanyak’ın ailelerine plaket verirken, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı Musa Memiş ve Mahmut Yeşilçam’ın ailesine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Abdullah Aydın Emer ve Lokman Tekin’in ailelerine plaket verdi.



1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE