Türker: Hükümetin derin devletiyle karşı karşıyayız

5.06.2013 12:21:43

Türker: Hükümetin derin devletiyle karşı karşıyayız

Adana(Ulus)--Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Türker, “Basın özgür olmadan toplum özgür olamaz” dedi.

dsp_turkercgcHalkın, AKP Hükümeti’nin derin devletiyle karşı karşıya olduğunu savunan Türker, “AKP binalarına zarar verilmesi ve diğer toplumsal olaylarda aykırı davranan insanların elinde Türk bayrağı olduğuna inanmıyorum. Bu, hükümetin derin devletiyle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

DSP İl Başkanı Fatma Altınok, Yüreğir İlçe Başkanı Remzi Zeren, Seyhan İlçe Başkanı Ayhan Özüsağlam, Sarıçam İlçe Başkanı Selami Gördebil, Ceyhan İlçe Başkanı Dilek Keskin ve parti yöneticileriyle birlikte basının huzuruna çıkan Türker, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan olayların bir özgürleşme hareketi olduğun söyledi.

Halkın ulusu yeniden tesis etme anlayışını hakim kılmak için eylemlere başladığını belirten Türker, “Türk bayrağını alan alanlara koşmuştur. Vatandaşlarımız, hiçbir siyasi partinin yönlendirmesi olmadan alanlara iniyor. Sayın Bülent Arınç’ın açıklamaları ortamı yumuşatmaya yönelik olsa da İzmir’de twitter üzerinden takip sonucu 16 kişi gözaltına alındı. Adana’da da çeşitli şekillerde polisin baskı kurduğunu görüyoruz” dedi.

Son 10 yıldır gerek Türkiye’de gerekse dünyada yaşanan baskı, yıldırma ve ekonomik sorunların insanları isyan noktasına getirdiğini vurgulayan Türker, şunları söyledi:

“Halkımız reel ekonomik gelirde artma olmadığının farkında. Tüketici kartları inanılmaz bir noktaya geldi. Halkın refah seviyesinin artmasına yönelik çalışma olmazsa eylemler de derinleşebilir. Tencere, tavaların dövülmesi süreci halkın ekonomik sorunlarının başladığını gösterir. Başbakan’ın eylemcilere çapulcu demesi esefle karşılanmaktadır. Eylemlerde insanlar yaşam tarzına müdahale olduğunu, ifade özgürlüklerini yaşayamadıklarını belirtmiştir. Başbakan’ın ‘istediğimi yaparım’ tavrını herkes kınıyor. Başbakan’ın sorumsuzluğu olayları bu noktaya taşımıştır. Halk artık bu tavırlara prim vermeyecek. Reyhanlı’daki patlamalar da Başbakan’ın hatası üzerine olmuştur. Sayın Başbakan, ABD ziyaretinde Suriye’ye müdahale olduğu takdirde karadan destek vereceğini belirtmiştir. Meclis kararı olmadan böyle bir açıklama yapması son derece yanlıştır. Bu açıklamanın ardından Reyhanlı’da patlamalar yaşanmıştır. Başbakan, olayların hemen ardından Reyhanlı’ya gidememiştir.”

Türkiye’de 16 Mayıs’tan itibaren ekonomik sorun başladığını savunan Türker, “Yabancı yatırımcılar paralarını dolara çevirmektedir. Bankalar tehlikeyi sezinlemiştir. Ortadoğu’nun işlerine bu kadar çok karışmak Türkiye’nin aleyhinedir. Esad’ı suçlayanların kendi ülkesindeki insanlara nasıl müdahale ettiği ortadadır” şeklinde konuştu.



1

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

2

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

3

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

4

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

5

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM