Tarih: 23.01.2017 15:18

TÜRKMEN: “AKP’NİN ADALET ANLAYIŞI!”

Facebook Twitter Linked-in

Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt faciasıyla ilgili tutuklu 4 dernek yöneticisinin serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, “Bu karar, AKP’nin adalet anlayışının son örneğidir” dedi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Aladağ Yurdu Dernek yöneticilerinden dördünün serbest bırakılmalarının öğrenci aileleri başta olmak üzere kamuoyu vicdanını derinden yaraladığını söyledi. Tahliye edilen bu kişilerin tali kusurlu bulunduklarının bilirkişi raporlarıyla tespit edildiğini hatırlatan Elif Doğan Türkmen, “ Tahliye gerekçesinde bilirkişi raporu deniyor. Ancak tali kusurlu tanımı sonuçta kusurlu demektir ve kusursuz olmadıklarının tespitidir” dedi.
HUKUK GARABETİ
Bu nasıl hukuk? Bu nasıl adalet?” diye tepkisini dile getiren Elif Doğan Türkmen, “11 çocuğumuzun öldüğü bu olayda kusurlu olan 4 yöneticinin tahliyesi hukuk garabetidir. Bu AKP’nin kurmak istediği Türkiye’nin ayak sesleridir. Tahliye kararı ile serbest bırakılan bu sorumlular ihmallerinden dolayı yanarak can veren 11 yavrumuzun her biri için birer hafta bile tutuklu kalmadılar. Bunun takdirini 80 milyonun vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.
Tek adam rejimi için Meclis’i gece gündüz çalıştıran AKP’nin, Aladağ Yangınını Araştırmak için kurulan komisyona hala üye bildirmediğini, toplumun yaşadığı büyük acıları küllenmeye bıraktığını da vurgulayan Elif Doğan Türkmen, “AKP adaleti sağlamaya değil, sorunları halının altına süpürmeyi tercih ediyor”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —