Tarih: 07.07.2013 14:38

Türkmen: Belediyeler, fonlardan paya alabilmeli

Facebook Twitter Linked-in

alifdogan_turkmen1CHP  Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Elif Doğan Türkmen, belEdiyelerin Avrupa Birliği ve Dünya Bankası hibe fonlarıyla önemli işler yapacaklarını bildirdi.
Güzelyalı Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan  Türkmen, yerel yönetimlerin yapamadığını vizyonel bir bakış açısıyla Çukurova'da hayata geçireceklerini kaydetti.

Avrupa Birliği ve Dünya Bankası'nın kalkınmakta olan ülkelerdeki yerel yönetimlere hibe projelerinden gelir elde edilmesine ve proje yazımı sırasında kapasite artışına olanak sağladığını kaydeden Av. Türkmen, 'Maalesef Türkiye'de ve Adana'da bu fonlardan yeterince yararlanılamıyor. Ekibimizle birlikte proje hazırlama üzerine yoğunlaştık. Çukurova'yı her alanda olduğu gibi hibe fonlarından yararlanabilen örnek bir ilçe konumuna ulaştıracağız' dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyumunu sağlamak amacıyla zaman zaman ulusal program oluşturduğunu, AB'nin dağıttığı fonların büyük bir bölümünün de bu programların hedeflerine dönük olduğunu ifade eden Av. Türkmen, tarım, çevre, ulaştırma, enerji, bölgesel kalkınma, sosyal politika, istihdam ve STK'lara destek gibi birçok alanda oluşturulan hibe programlarını Çukurova'ya entegre etmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Türkmen, 'Adana'da hibe fonlarının elde edilmesine yönelik büyük bir eksiklik var. Çukurova'nın uluslararası hibe fonlarından pay alması için yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz. Bu sayede hem ilçemizi güzelleştirip çağdaş bir görünüme kavuşturacak hem de adeta başımıza bela olan işsizlik konusuna eğileceğiz. Fonlar sayesinde gençlerimize ve kadınlarımıza iş olanağı yaratacağız' diye konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —