ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI
Manşet Haber 11.06.2023 00:03:50 0

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ AÇIKLAMASI






Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, seçim hizmete açılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü gezdi, açılışından bu yana 1.5 milyon aracın kullandığını açıkladı.





Bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere Adana’ya gelen Bakan Uraloğlu’nu Havaalanı’nda Vali Dr. Süleyman Elban ve kent protokolü tarafından karşılandı. Bakan Uraloğlu, karşılamanın ardından programlarını gerçekleştirmek üzere havaalanından ayrıldı.









Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu programı kapsamında önce Tarsus’ta Çukurova Havaalanı şantiye alanında incelemelerde bulundu, daha sonra Adana Valiliğini ziyaret etti.





Valilik ziyaretinde ilk olarak Şeref Defterini imzalayan Bakan Uraloğlu, daha sonra Vali Elban’dan Adana'nın genel durumu, kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve ulaşım ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.





İklimi gibi insanının da sıcak olduğu Adana ilinin sahip olduğu yüksek potansiyelle ülkemizin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, bu potansiyeli daha da güçlendirmek için yatırımların devam edeceğini ifade etti.









Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’nun başkanlığında Adana’nın ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Bakan Uraloğlu, programının ardından 28 Nisan'da hizmete açılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü inceledi.









Burada konuşan Bakan Uraloğlu, Bakanlık olarak kentte birçok hizmet gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da Adana'nın ihtiyaçları ve talepleri konusunda istişareler yaparak yola devam edeceklerini söyledi.





Bir mühendis ve yönetici olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün inşaatında çalışmanın ve hizmete açmanın gururunu yaşadığını dile getiren Bakan Uraloğlu, 'Adana'mızın trafiğini rahatlatmaya çalıştık. Şu ana kadar burayı yaklaşık 1,5 milyon araç kullanmış durumda. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü; Şehir Hastanesi, üniversitesi, stadyumu, bunların otoyola bağlantısı noktasında çok ciddi bir hizmet veriyor. Bu hizmetle beraber yine Adana'nın iki yakasını çok önemli bir şekilde tekrar birleştirmiş olduk.' diye konuştu.





Bakan Uraloğlu, köprünün yapımının daha önce Büyükşehir Belediyesince durdurulduğunu belirterek, şunları kaydetti:





'Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla biz bunu Bakanlığımızın bünyesine aldık ve çok hızlı şekilde bitirdik, trafiğe açtık. Önemli bir yatırım yaptık. Toplumumuz tarafından burasının en etkin ve verimli şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bu anlamda yerel yönetimden bazı sıkıntıların olduğuyla ilgili duyumlarımız var. Bunların aşılması gerektiğini düşünüyorum. Burada bizim yapmamız gereken bir şey varsa onu yapmaya hazır olduğumuzu özellikle beyan etmek istiyorum. Bu, milli servettir. Bunu en etkili, efektif şekilde hep beraber kullanmamız lazım.'





İncelemesinde Bakan Uraloğlu'na Vali Elban, Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Sunay Karamık ve Faruk Aytek, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları ile kamu kurumu temsilcileri de eşlik etti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°