Üretici istedi, oldu

27.04.2013 23:50:05

Üretici istedi, oldu

bayraktar_tzobTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü’nün adının Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmesi ve hayvancılıkta müdahale kurumuna dönüştürülmesinin hayvancılık için çok önemli olduğunu bildirdi.

Bayraktar, ette ve sütte müdahale kurumu kurulmasıyla, sektörde fiyat istikrarı, üretim planlaması, bilgi ve teknoloji kullanımının artması ve işletme ölçeklerinin büyümesinin artık mümkün olacağını belirtti.

Şemsi Bayraktar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı’nın eki karara gore, devletin genel hayvancılık politikası çerçevesinde, hayvancılık sektöründe düzenleyici ve destekleyici bir rol üstlenmesini temin etmek, piyasa ekonomisi kuralları içinde sektörde tam rekabet koşullarının tesisine katkıda bulunarak kamu yararı ile faaliyetlerini sürdürmek amacıyla kurulan ve bir iktisadi devlet teşekkülü olan Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün adının Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü olarak değiştirildiğini bildirdi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün amacı, faaliyet konusu, kapsamı, merkezi ve sermayesinin ana statüsünde yer alacağını belirten Bayraktar, ette ve sütte müdahale kurumu kurulması konusundaki taleplerini daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini, Başbakan Erdoğan’ın da ilgili yerlere talimat verdiği hatırlattı.

Başbakan Erdoğan ile en son Aralık ayında Başbakanlık Resmi Konut’ta bir araya geldiklerinde de konuyu bir kere daha görüştüklerini ve destek taleplerini yinelediklerini belirten Bayraktar, Başbakan Erdoğan’ın gerekli talimatları vererek müdahale kurumunun kurulması konusunu bizzat takip ettiğini bildirdi. Bayraktar, “Başbakan Erdoğan’a müdahale kurumu konusunda verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ediyoruz” dedi.



1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE