Tarih: 09.06.2019 16:15

ÜRÜNLERİN YÜZDE 60'I İHRAÇ EDİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in


Adana’da 27 yıldır meyve ve fidancılık sektöründe hizmet veren tesisleri gezen Vali Mahmut Demirtaş, kent ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan firmalara desteğin devam edeceğini söyledi.
Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte özel bir fidancılık firmasına gerçekleştirdiği ve İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin'in de hazır bulunduğu incelemeleri sırasında firma yöneticileri Gürsel Tanrıver ve Emine Tanrıver’den üretim, istihdam ve ihracat konularında bilgiler aldı.
Firma yöneticileri Vali Demirtaş'a verdikleri bilgilerde, 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Beta Fidancılık'ın, Damızlık parselleri, Biyoteknoloji ve Doku kültürü Laboratuvarları, tam otomasyonlu seraları ve deneyimli uzman kadrosuyla meyve ve fidancılık sektöründe Ar-Ge yapan, teknoloji üreten entegre bir firma olduğunu ifade etti.
Firma yöneticileri, Vali Mahmut Demirtaş'a verdikleri bilgilerde, tesislerde üretilen ürünlerin yüzde 60'ının yurt dışı pazarlara ihraç edildiğini, BETA Ar-Ge departmanında meyve ıslah projeleri ve moleküler biyoloji çalışmalarının en titiz şekilde yürütüldüğünü belirtti.
Verdikleri bilgilerin yanı sıra fidancılık sektöründeki başarılı çalışmaları ve Ekonomiye katkılarından dolayı firma yöneticilerine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise, üretim ve istihdama katkı sağlayan firmaların daima yanlarında olacaklarını vurguladı.










Orjinal Habere Git
— HABER SONU —