Tarih: 18.09.2022 13:29

VALİ ELBAN: 9 YURTTA KAPASİTE 11654

Facebook Twitter Linked-in

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda Adana’da bir yükseköğretim kurumuna yerleşen toplam öğrenci sayısının 9.924 olduğunu, Adana’daki mevcut 9 yurtta öğrenci kapasitesinin de11.654’e kadar çıkarıldığını açıkladı.
Vali Dr. Süleyman Elban, Adana’nın Sarıçam ilçesinde bulunan Kut’ul Amare Erkek Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu. Ziyarette 1326 toplam öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Elban; Adana’nın eğitim altyapısını güçlendirecek, gençlerin fiziki standartları yüksek eğitim yuvalarında eğitim almalarını sağlayacak çalışmaları takip etmeye devam edeceklerini söyledi.
2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda ilimizde bir yükseköğretim kurumuna yerleşen toplam öğrenci sayısının 9.924 olduğunu söyleyen Vali Elban, bu öğrencilerden yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin tamamının yerleştirildiğini ve Adana’da yurt sorununun olmadığını belirtti.
Yurtlarla ilgili yapılan çok önemli yatırımlarla Adana’daki mevcut 9 yurtta öğrenci kapasitesinin 11.654’e kadar çıkarıldığını da ifade eden Vali Elban,”Adana olarak en güzel eğitim altyapımızla, öğrencilerimizin mükemmel bir konfor içerisinde konaklayacakları yurtlarımızla akademik yıla hazırız.” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —