Vatandaşlarımız gösterisini, eylemini yapabilmeli

21.06.2013 00:18:10

Vatandaşlarımız gösterisini, eylemini yapabilmeli

emniyet_mudur_gurkanAdana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, kendisini ziyarete gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi yöneticilerine, ” vatandaşlarımız başka insanlara zarar vermeden karşısındaki insanlarında hak ve hukukuna saygı göstererek düşüncesini söyleyebilmeli, gösterisini, eylemini yapabilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

MUSİAD Adana Şube  Başkanı Suat Yahşi, AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, ASKON Başkanı Recep Çalışkan, AGİD Başkan Yardımcısı Hakkı Polat, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a  İstanbul Gezi Parkı protesto eylemleri nedeniyle yapılan gösteriler sırasında Komiser Mustafa Sarı’nın köprü inşaatından düşerek yaşamını yitirmesi nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ziyarette yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Görüşü, düşüncesi, inancı ne olursa olsun ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın başka insanlara zarar vermeden karşısındaki insanlarında hak ve hukukuna saygı göstererek, düşüncesini söyleyebilmeli, gösterisini, eylemini yapabilmelidir. Buna hiçbir zaman itirazımız olamaz, buna saygı duyarız. Ancak, biz özgürüz, düşüncemizi, haykırıyoruz diyerek etrafı yakıp yıkanların, Molotof kokteyli atanların, esnafımızı iş yapamaz hale getirmeye, insanları tedirgin etmeye hakları yoktur.

12-13 yaşlarındaki çocuklar meydanlara çıkıp slogan atıyor ve önüne gelen kamu mallarını yakıp yıkıyor, bu yaptıklarını neden yaptığının farkında değil. Belliki birileri bu kişileri yönlendiriyor, tahrik ediyor. Bu yüzden ailelere çok büyük sorumluluk düşüyor. Okullarında tatil olduğu ve bu dönemde çocuklarımızın takip ve kontrol edilmesi konusunda duyarlı olmalı. Yeni yetişen çocukların kötü niyetli insanların, aşırı uç örgütlerin kucağına düşmemesini sağlamalıyız, lütfen buna seyirci kalmayalım.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu süreçte her zaman sağduyulu hareket eden Adana’mızın siz duyarlı sivil toplum kuruluşlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, bizim zor zamanlarımızda sizleri hep yanımızda görüyoruz, buda bizi oldukça memnun ediyor.”

Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları; Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a Adana’mızın ülkemizin yararına olacak her konuda yardıma hazır olduklarını söylediler ve vatandaşlarımızın itidal ve sağduyu göstererek bu tür manipülasyonlara alet olmamalarını umut ettiklerini ifade ettiler.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI