YEREL YÖNETİMLERİNE ÇAĞRI:MASA TENİSİNE DESTEK VERİNİZ
DÜNYA 12.06.2023 09:04:41 0

YEREL YÖNETİMLERİNE ÇAĞRI:MASA TENİSİNE DESTEK VERİNİZ

YEREL YÖNETİMLERİNE ÇAĞRI:MASA TENİSİNE DESTEK VERİNİZ






Adana’da düzenlenen 38 masada 55 hakemin görev aldığı 11 ülke ve 41 ilden 500’e yakın sporcunun katıldığı 10. Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nın yankıları devam ediyor.





Turnuvaya onur konuğu ve oyuncu olarak katılan Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling turnuva ortamının çok güzel olduğunu belirterek, Adana'ya tekrar gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.









ADANA’NIN ULUSLARARASI MARKASI





Uluslararası olarak yapılan bu büyük turnuvanın Adana’nın tanıtımına müthiş katkıda bulunduğunu belirten Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, ” 2 masa tenisi sevdalısı Kemal Sağ ve Dr. Ali Türemiş’in başlattıkları, gönüllülük esaslı mütevazi bütçeli organizasyonun 10 yılı geride bırakarak dev bir organizasyon haline gelmesi takdir edilmelidir. Adana’da 2 gün süren turnuva boyunca, dünyanın dört bir tarafından gelen sporcular Türkiye’yi ve Adana’yı tanıma imkânı buldular. Bu kapsamlı organizasyonun Adana için inanılmaz bir tanıtım imkânı olduğuna dikkat çekmek gerek. İnşallah yerel yönetimler bundan sonra daha duyarlı olur ve gerekli destekleri verirler. Herkes masa tenisine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.





MASA TENİSİ DESTEĞİ FAZLASIYLA HAKEDİYOR





Yerel yönetimlerin sadece futbola değil tüm sporlara destek vermelerinin gerektiğini belirten Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling “





Son 20 yılda Adana'nın en başarılı branşı olan masa tenisinde elde edilen Süper Lig ve Türkiye Kupası Şampiyonlukları ile Avrupa Kupasına katılma başarılarını mutlaka sahiplenmek gerekiyor.  





2500’e yakın sporcusu bulunan masa tenisinde masa tenisine ait özel salon mutlaka olmalı.





Yerel yönetimler başta Adana Valiliği olmak üzere tüm belediyeler spor tanıtım fonlarını kullanarak Adana’nın tanıtımına inanılmaz katkı koyan masa tenisi branşına hak ettiği desteği vererek sonuna kadar desteklemeliler” dedi.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°