YKS’DE ADANA’NIN GURURU OLDULAR

29.07.2021 09:23:20

YKS’DE ADANA’NIN GURURU OLDULAR

2021 Yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adana’dan 3 öğrenci Türkiye birincisi, bir öğrenci Türkiye 2’ncisi bir öğrenci de Türkiye 3. ‘ncüsü oldu. Türkiye birincisi olan 2 öğrencinin Adana ve Kozan Fen Lisesi öğrencisi olduğu açıklandı.
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu klonuda yapılan açıklama şöyle:
“2021 Yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 28.07.2021 tarihinde açıklanmıştır. Birinci olan öğrencilerimiz alanlarına göre TYT – Adana, AYT Sayısal – Adana, AYT Eşit Ağırlık – Konya, AYT Sözel – Adana şeklindedir. YKS sınavının yapıldığı dört genel alanın üçündeki birincilikleri ilimiz öğrencileri almıştır. Bunun yanı sıra TYT Türkiye üçüncüsü ve beşincisi; AYT Sayısal Türkiye ikincisi, yirmi dokuzuncusu, yetmiş dördüncüsü ve doksan üçüncüsü; AYT Eşit Ağırlık Türkiye yedincisi ve onuncusu ile Yabancı Dil Alanı Türkiye on ikincisi de yine ilimiz öğrencileridir. İlimiz ilk yüzde on dokuz derece alarak büyük bir başarıya imza atmıştır.”
İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, YKS başarısı ile ilgili açıklamasında, “İçinde bulunduğumuz salgın koşullarına rağmen canla başla çalışarak bizlere bu gururu yaşatan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor; ayrıca vermiş oldukları desteklerden ötürü tüm öğretmen, idareci, personel ve bu sürecin olmazsa olmazı değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı hepimizin.” dedi
İŞTE ADANA’NIN GURURLARI
TYT Türkiye 1.si Ali Eren ÇAKICILI Kozan Fen Lisesi
TYT Türkiye 3.sü Hatice Nur GÜRBÜZ Adana Fen Lisesi
AYT Sözel Türkiye 1.si Hasan MERT Özel Adana Final Okulları
AYT Sayısal Türkiye 1.si Ali Eren ÇAKICILI Kozan Fen Lisesi
AYT Sayısal Türkiye 2.si Hatice Nur GÜRBÜZ Adana Fen Lisesi



1

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

2

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

3

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!

4

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ”

5

APARTMANDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİY ÜRETMİŞLER!