Tarih: 02.03.2020 18:38

YURDAGÜL GÜNDOĞAN NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Facebook Twitter Linked-in

Av. Yurdagül Gündoğan, Demokrat Avukatlar Grubundan Adana ​​​​​​​ Barosu Başkanlığına neden Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Adliye Ana Binası, Kat: 5. Katta Adana Barosu, Mahmut Esat Bozkurt Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Av. Yurdagül Gündoğan, “Yolculuğum Nasıl Başladı?” diye söze başladı. Adana Baro Başkanı Veli Küçük, baro yöneticileri ve avukatların da katıldığı basın toplantısında Yurdagül Gündoğan şöyle konuştu:

“Adana’nın Tufanbeyli İlçesine bağlı Güzelim Köyünde ailemin yedinci kız çocuğu olarak dünyaya geldim. Doğayla iç içe ve bolca sevgiyle büyüdüm. Yaşamı sevgiyle kucaklamayı, zorluklara karşı direnmeyi ve kararlı olmayı annemden öğrendim. Sevginin sıcaklığını, duyguları dile getirmenin ayıp olmadığını babamdan.

Paylaştıkça çoğalmayı kardeşlerimden.

Özgürlüğün, zincirleri kırmakla başlayacağını oğlumdan öğrendim.

Göze almayı, demokrasi ve hukuk mücadelesi verirken özgürlüklerinden hatta canlarından olan aydınlardan öğrendim.

İnsanları eşit görmeyi, yurdumu diğerlerinden daha çok sevmeyi Cumhuriyet okullarından öğrendim.

Neden Aday Oldum?

Hukukun ve demokrasinin hakim olduğu bir ülkede yaşamak hayal değil haktır. Bu hakkı muktedirlerin elinden alıp gerçek sahiplerine teslim etmek de avukatların görevidir.

Evet, bunu da yaşayarak öğrendim…

Tüm öğrendiklerimden hareketle;

Bugüne kadar alışılagelmiş yönetim anlayışlarının ötesinde, ezberleri bozmak için,

Kimseye sırtını dayamadan, gücünü kendisi gibi düşünenlerden almak ve o gücün sahibi değil temsilcisi olmak için,

Kendini tekrar eden söylemlerle yönetilen klasik baro siyaseti sarmalından çıkmak, birlikte yönetmek için,

Hukukun ve demokrasinin iktidarı ele geçirmekte kullanılan bir araç olmadığını, evrensel birer değer olduğunu göstermek ve ne pahasına olursa olsun sahip çıkmak için,

Katılımcı yönetim anlayışını hakim kılmak ve demokratik bir yönetim için,

Baro başkanlığının saltanat sürmek değil, hizmet yeri olduğunu göstermek için,

Topluma, en çok da kadınlara olan sorumluluğumu yerine getirmek, onlara sadece seçen ve yönetilen bireyler olmadıklarını, en az erkekler kadar hayatın akışında belirleyici olabileceklerini hatırlatmak için,

Gücün, sayısal çoğunluğu oluşturan kalabalıklarda değil, belirli bir düşünce ve inanç etrafında birleşenlerin elinde olduğunu göstermek için,

İlkeli bir duruş, ilkeli bir mücadele ve ilkeli bir yönetim anlayışını hayata geçirmek için Adana Barosu Başkanlığına adayım.

Aynı anlayışa sahip olduğumuz, aynı hedefe yürüdüğümüz ekip arkadaşlarımdan ve ortak mücadele azmimizden aldığım cesaretle,

Öncelikle ve ivedilikle;

Demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak, Avukatlık mesleğini geliştirmek, mesleki dayanışmayı ve mesleğimizin saygınlığını artırmak, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak ve tüm çalışmalarımızı demokratik ilkeler doğrultusunda sürdürmek amacıyla; Avukatlık kanununun 76.maddesinin bize verdiği sorumluluğu üstlenmeye hazırım.

Başarmak önemlidir. Ancak daha önemlisi nasıl bir mücadelenin sonunda başarıya ulaşıldığıdır. Hani derler ya, taşı delen suyun gücü değil, damlaların devamlılığıdır.

Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz. Çünkü güvendiği dal değil, kendi kanatlarıdır.”

AV.YURDAGÜL GÜNDOĞAN KİMDİR?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —