ZABITA VATANDAŞLARI “DİLENCİLER” KONUSUNDA UYARDI
Manşet Haber 31.10.2018 19:08:18 0

ZABITA VATANDAŞLARI “DİLENCİLER” KONUSUNDA UYARDI

ZABITA VATANDAŞLARI “DİLENCİLER” KONUSUNDA UYARDI

Adana Büyükşehir Belediyesi vatandaşları “bazen cami önünde, bazen trafik ışıklarında, bazen de bir kaldırım üzerinde karşımıza çıkan” dilenciler konusunda uyardı.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Adana’da kent merkezinde vatandaşlarımızın dini, vicdani duygularını istismar ederek dilencilik faaliyetinde bulunan şahıslara yönelik çalışmalarına hız verdi.
Adana’nın en işlek kavşaklarında çoğunluğu Suriyeli çocuklardan oluşan, bebekleriyle duygu sömürüsü yapan çok sayıda dilenci yakalandı. Özellikle daha işlek olan ana cadde ve bulvarlarda denetimleri arttıran zabıta ekiplerini ve polisleri gören dilenciler, ekiplerle adeta köşe kapmaca oynadı. Ekipleri peşlerinden koşturan dilenciler, yakalanmaktan kurtulamadı. Kimi kirasını ödemek için, kimi ise çocuğunun karnını doyurmak için dilencilik yaptığını ileri sürdü. Bazı dilenciler ise çekim yapan kameralara tepki gösterdi.
Zabıta ekiplerinin çalışması sonucunda yakalanan dilencilerin, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına getirilerek, kimlik tespiti yapıldığı, üzerlerinde tespit edilen paralara el konulduğu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanmasının ardından İl Göç İdaresi Birimine sevk edildiği açıklandı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kadir Tülü, zabıta ekiplerinin polislerle birlikte yürüttüğü çalışmalarla ilgili yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“Vatandaşlarımızın merhamet duygularıyla oynayarak dilencilik faaliyetinde bulunan şahıslar konusunda dikkatli olunmasının altını çizerek, bazen cami önünde, bazen trafik ışıklarında, bazen de bir kaldırım üzerinde karşımıza çıkan; yardıma muhtacım, açım, engelliyim, daha çok küçüğüm gibi vicdanımızı sömürmeye çalışarak haksız kazanç elde etmeyi planlayan ve bunu bir meslek gibi algılatmaya çalışanlara verdiğiniz 1-2 TL İhtiyaç sahiplerine değil, onları kullananlara gitmektedir. Unutulmamalıdır ki; Bağış yaptığınızı düşündüğünüz çocukların yeri kaldırım veya trafik ışıkları değil eğitim kurumlarıdır.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

21.7° / 13.4°