Zeybak, Aratos Kültür Sanatevi’nde İmzalıyor

10.08.2015 14:15:23

Zeybak, Aratos Kültür Sanatevi’nde İmzalıyor

Kıbrıslı yazar Tijen Zeybek’in, “Bir yazarın yangın yeri günlükleri” başlıklı söyleşisi ve kitap imza günü Aratos Kültür Sanatevi’nde yapıldı.

Aratos dergisinin yazarlarından olan Tijen Zeybek, “Bir Yaz Üşümesi”, “Zaman Tarlaları” ve “Kıyamet Düşleri” adlı romanlarını imzaladı.

Kıbrıslı yazar Tijen Zeybek kendini, yaşamla, insanla ve edebiyatla ilişkisini şöyle anlatıyor, “1965 yılının ocak ayında soğuk bir kış günü dünyaya gelmişim. ‘Sen yennar’da doğdun’ der bu yüzden annem. Belki de bu yüzdendir kışı sevmem ve yaza tahammül edememem. Kendimi bildim bileli okumayı sevdim. Bir cümlenin peşinden ötekine, bir öyküden diğerine, bir romandan başkasına savrulup durdum. Bu rüzgâr hiç dinmedi. Kendi romanlarımı yazmış olmam da dindirmedi. Hayata, sanata ve edebiyata derin bir bağım var. Öyle doğdum ben. İnsana dair ne varsa bilmek, insana dair ne yaşanmışsa öğrenmek için sonsuz bir merak içinde oldum her zaman. Belki de o yüzdendir psikoloji üzerine lisansüstü eğitim almam ve sosyolojiye, tarihe derin bir merak duymam. İnsana ve onu insan yapan özelliklerine inancım var. İnsanı insan yapan vefa, onur, yaratıcılık, vicdan, merhamet, sevgi vb özellikleri besleyen ve tam tersine onun zaaflarını tolere ederek törpüleyen bir toplumsal hayat kurmayı başardığımızda insanlık mevhumunun en yüksek anlamına kavuşacağını biliyorum. Benim yaşama gayretimi bu yoldaki bir çaba olarak değerlendirmek mümkündür”.



1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE