ZEYDAN KARALAR: BÖLGENİN İNCİSİ, ÖNCÜSÜ VE LİDERİ OLACAĞIZ
YEREL YÖNETİM 24.03.2024 22:25:00 0

ZEYDAN KARALAR: BÖLGENİN İNCİSİ, ÖNCÜSÜ VE LİDERİ OLACAĞIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, borcu gelirinin 4 katı halde devraldıkları belediyeyi geliri borcun 4 katına çıkaran duruma getirdiklerini belirterek, “Devasa hizmetleri borçsuz yapabilir hale getiren, üstelik tü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, borcu gelirinin 4 katı halde devraldıkları belediyeyi geliri borcun 4 katına çıkaran duruma getirdiklerini belirterek, “Devasa hizmetleri borçsuz yapabilir hale getiren, üstelik tüm bunları pandemi, deprem ve ağır ekonomik krizlere rağmen gerçekleştirdik” dedi.

Seyhan ilçesinde köyde vatandaşlarla buluşan, sohbet eden ve sorunları birinci ağızdan dinleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam İlçesi Kürkçüler Mahallesi’nde de halkla bir araya geldi. Dağcı Mahallesi’nde seçim ofisinin açılışını yapan Karalar, Tellidere ve Fatih mahallelerini de yurttaşlarla buluştu.

Adana Müteahhitler Birliği’ni de ziyaret eden Zeydan Karalar, belediyenin icraatlarını ve yeni projelerini anlattı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ve derneklerini de ziyaret eden Zeydan Karalar, siyasiler ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte katıldığı toplantılarda vatandaşlara hitap etti, sorun ve istekleriyle ilgilendi. Zeydan Karalar, “Seyhan’da ve Büyükşehir’de 10 yıldır hemşehrilerime daha fazla hizmet etmek için Adana’ya adanmış bir şekilde çalışıyorum. Bundan sonra da daha fazla istek ve fedakarlıkla hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.Karalar şöyle konuştu:

“Geride kalan dönemde 3 alt geçit, 5 bulvar yapımı, 440 km asbestli boru değişimi, 2340 km su isale hattı  döşenmesi, 3 milyon tona yakın asfalt dökümü (önceki dönemin 3 buçuk katı), 321 iş makinesi ve 111 otobüs alımı, arıtmalar, kütüphaneler, yurtlar, kreşler, mahalle merkezleri, Kadın Akademisi, Niyet Akademi, Payhane, mahalle merkezleri önemli altyapı hizmetleri, sosyal belediyecilik hizmetleri, üreticiye ve zor durumdaki vatandaşa destek, aşevi yapımı ile başka birçok hizmeti hemşehrilerimizle buluşturduk.

Güneş Enerjisi Santralleri yapıldı ve tam kapasite çalıştığında yılda 40 milyon metreküp su kayıp kaçağının önleceği SCADA Merkezi kuruldu.

Girişimlerimiz ve kentin bütün dinamikleriyle ile gerçekleştirdiğimiz çabalar sonucu Adana festivaller ve karnavallar şehri oldu. Geçmişte adliye haberleriyle yaygın basının gündemine giren Adana, artık bütün güzellikleriyle gezilmesi, görülmesi gereken bir şehir haline geldi. Adana’mız; gastronomisi, nehirleri, denizi, dağları, endemik bitki çeşitliliği, iklimi, yetiştirdiği sanatçıları, sanayisi, tarımı, ovası ve sıcakkanlı insanlarıyla dünyanın eşsiz şehirlerinden biri. 

Kentimizin hak ettiği yere gelmesi, Türkiye’nin her konuda lokomotifi olduğu günlerdeki gücüne ulaşması ve bölgenin incisi, önderi ve lideri olması için kararlı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bunu mutlaka başaracağız.”

Başkan Zeydan Karalar önümüzdeki dönemde yapılacaklarını da şöyle açıkladı:

ULAŞIM ANA PLANI

-Yeni Nesil Otogar

-8 Yeni Farklı Seviyeli Kavşak

-Yeni Tramvay Hattı ve Nostaljik Tramvay

-2. Etap Metro Hattı

-Yeni Bulvarlar

-Yeni Köprüler

-Bisiklet Yolları Yeni Etap

AFETLERE DİRENÇLİ ADANA

-Deprem Eylem Plan

-AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi)

-Sosyal Konutlar 480 Konutluk Sıra Evler ve 900 Konutluk Apartman Modeli

-Ziyapaşa Kentsel Dönüşüm Projesi

-2000 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi

ALTYAPI PROJELERİ

-Yedi Göze İçme Suyu

-6 Yeni Atık Su Arıtma Tesisi

-936 bin 275 metre İçme Suyu Hattı

-410 bin metre Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Hattı

-19 Yeni Terfi Merkezi

-12,6 kilometre Dere Islahı ile kentimizde su baskınlarının önüne geçip, altyapısı daha da güçlü bir Adana…

SPORTİF VE SOSYAL YAŞAM PROJELERİ

-Adana Spor Kampüsü 

-Çukurova Spor Kampüsü

-Sarıçam Olimpik Yüzme Havuzu

-Yaşlı Yaşam ve Bakım Merkezi

-Beyazevler Kent Kütüphanesi

-Kurttepe Kent Kütüphanesi

-Toplam 20 Kreş

-Nikah Salonları

-Kültür ve Sanat Merkezi

-Semt Merkezleri

-Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi

-Öğrenci Yurdu

-Sivil Toplum Yerleşkesi

PARK VE YEŞİL ALANLAR

-100. Yıl Ekolojik Kent Parkı

-5 Ocak Parkı

-Sarıçam Osmangazi Kent Parkı

-Engelsiz Vadi Rekreasyon Alanı

 

KÜLTÜR VE TURİZM PROJELERİ

-Nöbetçi Kütüphane

-Orhan Kemal Müzesi

-Kurtkulağı Pamuk Müzesi

-Çocuk Arkeoloji Müzesi ve Atölyesi

-Puduhepa Kültür Yolu

-Karataş ve Yumurtalık Sahil Projeleri

 

DİĞER PROJELER

-Mezbaha Kompleksi

-Canlı Hayvan Satış Merkezi

-Tarım Enstitüsü

-Geri Dönüşümcüler ve Nakliyatçılar Sitesi


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°