HER İŞLETMEYE BİR DANIŞMAN
Manşet Haber 16.10.2016 12:34:34 0

HER İŞLETMEYE BİR DANIŞMAN

HER İŞLETMEYE BİR DANIŞMAN

ADANA(ULUS)--Ülke genelindeki tüm tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla başlatılan “Tarımsal İşletme Danışmanlığı” uygulaması kapsamında, Adana’nın Yüreğir ilçesinde işletmelerin yüzde 98’inin danışmanı belirlendi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca il ve ilçe müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütebilmesi amacıyla uygulamaya konulan işletme bazlı ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti ile tüm tarımsal faaliyetler kayıt altına alınacak. Kayıt altına alınan bilgilerle Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi için veri tabanı oluşturulacak. Kayıt sistemi, ülkenin tarım politikasının belirlenmesinde de etkin rol oynayacak.

UYGULAMA YÜREĞİR’DE BAŞLADI
Yüreğir Ovası’nda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yüreğir Ziraat Odası’nın iş birliği içerisinde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde tarım danışmanları işletmelere hizmet vermeye başladı. Konuyla ilgili ortak açıklama yapan İlçe Müdürü Mustafa Eroğlu ile Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Yüreğir’de, işletme bazlı yeni çalışma modeli olan “Tarımsal İşletme Danışmanlığı” uygulamasına geçildiğini duyurdu.

İŞLETMELERİN YÜZDE 98’İNE ULAŞILDI
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Eroğlu, Yüreğir’de 5 bin civarında işletmede 50 ziraat mühendisi ve veteriner hekim ile gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda işletmelerin yüzde 98’ine ulaştıklarını ve tarımsal işletme danışmanlarını belirlediklerini söyledi.

TARIMSAL PLANLAMAYA KAYNAK OLUŞTURACAK
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan da, projenin amacının çiftçiye en iyi hizmeti en kolay ve hızlı bir şekilde verebilmek olduğunun altını çizerek, “Çalışmanın temelindeki hedef; Türkiye'deki tarım politikalarının daha gerçekçi, daha objektif ve amaca uygun şekilde belirlenmesi; ülke genelindeki tüm tarım alanlarının mevcut durumlarının ve ekiliş miktarlarının, hangi ürünlerin, hangi verim şartlarında ekildiğinin ve ne kadar verim alındığının tespit edilmesidir. Bu çalışma, ileriki yıllarda yapılacak olan tarımsal desteklemelerden tutun, Türkiye'nin tarımsal planlamasına kadar tüm çalışmalara kaynak oluşturacak” dedi.

İŞLETMELERİN GİDERİ AZALACAK
Yeni çalışma modeli ile tarımsal işletmelerin giderlerinin azaltılması, tarımsal üretim değeri ve gelirlerinin artırılması, tarımsal verilerin tespitinin doğru yapılması ve çiftçinin hizmete ulaşımının kolay hale getirilmesinin amaçlandığını da kaydeden Doğan, “Yüreğir Ziraat Odası olarak, üreticilerimizin üretim, işleme ve pazarlama süreçlerinin bütün aşamalarında karşılaştıkları sorunların çözümünde, tarım danışmanlarımızla birlikte onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.1° / 11.6°