İMO
Manşet Haber 22.12.2019 11:16:55 0

İMO'DAN MESLEKTE 60-50 VE 40. YIL ONUR PLAKETLERİ

İMO'DAN MESLEKTE 60-50 VE 40. YIL ONUR PLAKETLERİ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, meslek örgütlerinin kuruluşunun 65. yılını, düzenlediği dayanışma etkinliği ile kutladı. 75. Yıl Sanat Galerisinde yapılan etkinlikte meslekte 60, 50 ve 40. yılını dolduran inşaat mühendislerine plaket ve onur belgeleri takdim edildi.
İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt törende yaptığı konuşmada, ekonomik kriz nedeniyle dar gelirli insanların yaşamının zorlaştığını, işsizliğin arttığını, anti- demokratik uygulamaların yaşamın her alanında hissedildiğini, inşaat mühendisliği mesleğini icra edenlerin de zor durumda olduğunu, işsiz mühendis sayında artış yaşandığını belirtti.
Birlikte emek vererek tüm bu olumsuzluklara karşı mücadele edeceklerini ifade eden Turanbayburt “İçinde bulunduğumuz zorlu dönemi de hep birlikte göğüsleyip, üstesinden geleceğimize eminim” dedi.
İnsanları olduğu kadar kurumları da geçmişlerine bakarak tanıyacağımızı söyleyen Turanbayburt “Geçmişte yaşananlar aynı zamanda bugün için, gelecek için bir turnusol kağıdı görevini görür. Şüphesiz ki Oda tarihimiz, bize neler yapıldığını öğrettiği kadar neler yapabileceğimizi de gösteriyor, bu onurlu tarih bugün bizlere güç veriyor” dedi.
Zekeriya Turanbayburt şöyle devam etti: “Bugün; 19 Aralık 1954 tarihinde kurulan Odamızın, meslek örgütümüzün 65. yılını kutluyoruz. İnşaat mühendisliği mesleğinin toplum yararına uygulanmasını ilke edinen Odamız, 65 yılını geride bıraktı. Bu kutlamayı taçlandıran bir diğer husus da; siz değerli meslekte 60, 50 ve 40 yılını dolduran hocalarımız, abilerimiz kardeşlerimizle birlikte olmaktır. Bu birliktelik bizler için onur kaynağıdır.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yaptığı konuşmada, TMMOB’li olması nedeniyle İMO’nun Kuruluş Yıldönümünde olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, meslekte onur plaketleri alan inşaat mühendislerini kutladı.
Konuşmaların ardından meslekte 60, 50 ve 40 yılını dolduran İMO Adana Şubesi üyesi inşaat mühendislerine, plaket ve onur belgelerinin takdim edilmesi törenine geçildi. Mesleğin duayenlerine plaket ve onur belgeleri İMO Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TMMOB Adana İKK Sekreteri Erol Salman, İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, İMO Denetleme Kurulu Üyesi Volkan Engin, İMO Adana Şube Geçmiş Dönem Başkanları Hasan Aksungur, Sadi Sürenkök, Bahadır Acuner ve Nazım Biçer, Elbistan Temsilcisi Memet Temur, İMO Adana Şube Üyeleri Leyla Tan, Duygu Argunşah, Ahmet Uncu ve Kamil Sürenkök tarafından takdim edildi. Gece kokteylle devam etti.
Geçmiş dönem Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de 40. yıl plaketi ve onur belgesi alanlar arasındaydı. Geceye ayrıca KESK dönem Sözcüsü Muzaffer Yüksel, DİSK Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, Geçmiş Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Gıda Mühendisleri Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Doğan da katıldı.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°