İŞKUR’dan işveren ve işçiye danışmanlık hizmeti
Manşet Haber 2.03.2013 14:37:32 0

İŞKUR’dan işveren ve işçiye danışmanlık hizmeti

İŞKUR’dan işveren ve işçiye danışmanlık hizmeti

Adana(Ulus)--Türkiye İş Kurumu Adana İl Müdürü Haşim Meydan, her işveren ve işçi için danışman atadıklarını söyledi.

Adana’da hizmet etmek üzere 105 danışman görevlendirdiklerini belirten Meydan, “Danışmanlarımızın yüzde 70’i sahada, yüzde 30’u ise müdürlükte kalarak işçi, işveren ve İŞKUR ile koordinasyonu sağlayacak. İşverenlerimizin görüşleri, daha iyi hizmet etme noktasında bize yardımcı oluyor.” dedi.

iskur_hasimmeydanİşverenlere yönelik hizmetler, iş gücü eğitimleri, istihdam garantili kursların işverenlere sağladığı faydalar, işverenlerin yükümlülükleri, girişimcilik programları, UMEM Projesi, ödenekler ve teşvikler hakkında sunum yapan İş ve Meslek Danışmanı Timuçin Kain de, iş arayanların İŞKUR’a kayıtlı ve 15 yaşını tamamlamış olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bu yıl başlattıkları İnşaat, Tekstil ve Hizmet Komiteleriyle, üyelerin kendi iş branşlarının yanı sıra diğer üyelerle daha sıkı görüşme içinde olmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ise, kentin sorunlarını değişik platformlarda güç birliği ile çözmelerini ön gördüklerini belirtti. Alpat, ayrıca; iİş komiteleri arasında çapraz buluşmaları da tertip ederek, üyelerin diğer branşlarda faaliyet gösteren firmalar ile iş ilişkilerini de artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan AGİD Tekstil Komisyonu Başkanı Sabri Altunbağ da, sektörün önünü açacak fikir ve düşüncelerin paylaşılacağı bu tür toplantıları önemsediklerini ifade etti. Kentin önemli bürokratlarını misafir ederek tecrübelerini paylaşma imkanı da bulduklarını söyleyen Altunbağ, “Aramızda; matbaacı, sigortacı, petrol işletmecisi, kırtasiyeci, çiçekçi ve danışmanlık şirketi gibi çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımız var. Birbirleriyle kaynaşarak kendi aralarında da ticaret yapabileceklerini umduğumuz firmalarımızın cirolarını artırarak kent ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını arzuluyorum.” diye konuştu.

AGİD üyesi firma temsilcilerinin sorularını da cevaplayan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan’a, AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, günün anısına plaket takdim etti.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°