Kadınlar Daha Dikkatsiz
Manşet Haber 24.03.2015 09:47:23 0

Kadınlar Daha Dikkatsiz

Kadınlar Daha Dikkatsiz

cep_telefonu_kim_kirar (2)Geçtiğimiz Yıl ve Bu Yılın Başında, Kadınlar Erkeklere Göre Yüzde 70 Oranında Daha Dikkatsiz Çıktı.

2013 yılı verilerinde erkeklerin cep telefonu ve elektronik eşya kullanımında kadın kullanıcılara kıyasla daha çok hasar bildiriminde bulunduğunu belirten Cepkask Firması, 2014 itibariyle ve 2015 yılı başındaki hasar bildirim verilerine göre ise kadınların; kullanıcı hatalarından oluşan düşme, çarpma,kırılma, sıvı teması, gibi hasarlarda yüzde 70 oranın daha dikkatsiz olduğunu hasar bildirim verilerine göre açıkladı ve dikkatsizlik konusunda kadınların erkeklerin önüne geçtiğini belirtti.

Türkiye’de ilk kez; cep telefonlarına ve elektronik cihazlara garanti kapsamı dışında kalan kullanıcı hatalarına karşı hizmet paketi sunan Cepkask A.Ş, tespit ettikleri hasar bildirim verilerine göre geçtiğimiz yıllara oranla kadınların erkeklere göre yüzde 70 daha dikkatsiz olduğunu açıkladı.

Cep Telefonu Kullanıcıları Yılda Bir Kez Servise Gidiyor

Kullanıcıların bir yıl içinde mutlaka bir servis noktasına başvuruda bulunduklarını belirten Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, yaptıkları araştırmalarda özellikle cep telefonlarının bir yıl içinde kullanım hatası sebebiyle hasarlanma oranının %70’ın üzerinde olduğunu söyledi.

Tayfun Gülgeç; “Yüksek fiyatlı ve hassas cihazların kullanıcı hatası sonucu oluşan problemlerinde oldukça yüksek onarım maliyetleri çıkıyor. Cihazı alırken verilen garanti belgesi, kullanıcı hatalarını kapsamıyor ve onarım faturası kullanıcıya yansıyor. Dokunmatik ekranlı cihazlarda sadece bir ekranın değişmesi bile 450 ile 800 TL arasında değişiyor. Aynı şekilde çalınan cep telefonunun kalan taksitleri ödenmeye devam ederken, yeni bir telefon alınması bütçeyi oldukça zorluyor. Oysa Cepkask sahipleri güvence altında oldukları için, yeni cep telefonlarını kesintisiz olarak kullanmaya devam ediyor” dedi.cep_telefonu_kim_kirar (1)

Erkekler Daha Sık Cep Telefonu Değiştiriyor

Erkeklerin daha sık cep telefonu değiştirdiğini, kadınların ise cep telefonlarını uzun süreli kullandıklarını bu sebeple hasar bildirim sahiplerinin daha çok kadınlar olduğunu belirten Tayfun Gülgeç, “Bu yılki hasar verileri, yüzde 70 oranında kadınların dikkatsiz olduğunu gösterdi. Erkekler yüzde 30 oranında hasar bildiriminde bulundu. Hasar verilerine baktığımız zaman kadınların cep telefonlarını daha çok düşürüp kırdığını görüyoruz. Erkekler cihazı daha sık değiştiriyor. Kadınlar ise daha tutumlu diyebiliriz. Uzun süreli kullandıkları telefonlarını onarıp kullanmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°